Fundatia Alaturi de Voi Romania
Fundatia "Alaturi de Voi" Romania organizeaza in fiecare an in cele trei centre ale sale Funda umana - simbol al solidaritatii cu persoanele infectate si afectate HIV/SIDA, pentru marcarea Zilei mondiale de lupta antiSIDA.
EVENIMENTE IN IASI - 2009Marţi 01 Dec 2009

Pe parcursul anului 2009, ADV Romania a derulat campania "Deschide-ti inima! Sunt la fel ca tine!", sub umbrela careia s-au concretizat urmatoarele actiuni:

  • aprilie - decembrie 2009 - deschiderea si functionarea la Iulius Mall a unui magazin social in care sunt comercializate produsele de la unitatile protejate autorizate UTIL DECO;
  • aprilie - decembrie 2009 - campanie de strangere de fonduri pentru incadrarea si mentinerea locului de munca pentru 10 tineri cu HIV;
  • 11 decembrie 2009, ora 11:00 in fata Palatului Culturii - realizarea celei mai mari funde umane din lume cu omologarea Guinness Book.

Anul acesta, pe 11 decembrie, in fata Palatului Culturii din Iasi, Fundatia “Alaturi de Voi” Romania,  a organizat cea mai mare Funda Umana din lume- formata din 4851 de persoane, in semn de solidaritate cu persoanele ce traiesc cu HIV/SIDA.

Evenimentul este parte componenta a Campaniei “Deschide-ti inima! Sunt la fel ca tine!” desfasurat cu asistenta tehnica si financiara a Reprezentantei UNICEF in Romania si in parteneriat cu Boehringer Ingelheim RCV GmbH & Co KG VIENA Sucursala Bucuresti, Primaria Municipiului Iasi, Inspectoratul de Politie Judetean Iasi si Media Factory.

S-au alaturat cauzei noastre peste 140 de institutii din Iasi si din tara, ceea ce a dus la depasirea cu 1211 persoane a ultimului record stabilit de AIDS-Hilfe Frankfurt e.V. in Germania, pe 29 iunie 2007, cand s-a organizat o funda umana formata din 3640 de participanti.

Participantii au pastrat 2 minute de reculegere in memoria persoanelor decedate de SIDA, au lansat baloane cu insemnele campaniei si au aprins lumanari in jurul quilt-urilor, închinand un gand celor disparuti datorita acestui flagel. De asemenea, participantii au primit fulare rosii, pentru ca funda formata sa fie funda rosie - simbolul international al solidaritatii cu persoanele infectate HIV si pliante cu programul evenimentului si informatii privind transmiterea infectiei cu HIV.

Prezent la funda umana,  domnul Edmond McLoughney, Reprezentantul UNICEF in Romania a precizat ca„ziua de azi reprezinta un model de solidaritate fata de copiii si tinerii afectati de HIV/SIDA. Avem datoria de a continua si dupa aceasta zi eforturile noastre. Ziua Mondiala Anti SIDA reprezinta un moment în care UNICEF reitereaza angajamentul de a sprijini activitatile de prevenire si de raspuns în fata epidemiei HIV/SIDA. De asemenea, Reprezentanta UNICEF în Romania multumeste Fundatiei „Alaturi de Voi” pentru aceasta initiativa si tuturor partenerilor implicati pentru ca au dus cu succes la final acest proiect.”

 „Sentimentul de solidaritate poate uni oameni si dovada este in ceea ce s-a petrecut azi, cand la Iasi s-au strans oameni din toata tara. Le multumim tuturor in numele beneficiarilor nostri care au nevoie de acest gest, in numele familiilor celor care au plecat dupa o lupta grea cu boala si societatea. Astazi, impreuna cu cei prezenti la eveniment am scris un nou capitol in instorie si speram noi ca deschizandu-ne inima… oamenii vor deveni mult mai deschisi in acceptarea persoanelor care traiesc cu HIV/SIDA si vor avea un comportament lipsit de riscuri” – a declarat Angela Achitei, Presedinte Executiv ADV Romania.

 

Scrisoare catre parteneri:

Stimati parteneri,

Va instiintam ca am incheiat corespondenta cu Guinness World Records, in ceea ce priveste omologarea recordului “Cea mai mare funda umana din lume”, eveniment organizat in 11 decembrie 2009 la Iasi de catre Fundatia “Alaturi de Voi” Romania cu sprijinul a peste 140 de parteneri.

Desi numarul de participanti a depasit cu mult pe cel al ultimului record omologat (4851 la Iasi, fata  de 3600 in Germania) si procedura de omologare a fost urmata de noi intocmai cu intructiunile primite de la Guinness World Records, recordul inregistrat la Iasi nu a fost omologat.

Motivul Guinness World Records este ca “participantii nu purtau o palarie, sapca, tricou sau pulover de aceeasi culoare ca si campania. Imaginea trimisa nu a fost suficienta pentru a semana cu funda de constientizare, astfel incat nu poate fi acceptata ca si record.” 

Raspunsul este surprinzator pentru noi deoarece in corespondenta purtata inainte de eveniment au admis ca fularele rosii sunt un semn distinctiv suficient pentru indeplinirea conditiilor de omologare. Fundatia “Alaturi de Voi” Romania regreta ca nu a reusit ca, dupa un act de o exemplara solidaritatea, sa aduca Iasului acest success si considera ca evenimentul din 11 decembrie 2009 ramane unul deosebit, in care fiecare persoana sau institutie care s-a alaturat organizatiei a facut un pas major in sustinerea persoanelor infectate cu HIV, dand un vot de incredere eforturilor facute de ADV Romania pentru integrarea socio-profesionala a acestei categorii.

Va multumim inca o data ca, prin gestul participarii la evenimentul “Funda umana –simbol al solidaritatii cu persoanele infectate/afectate HIV/SIDA”, v-ati alaturat beneficiarilor nostri si familiilor lor, oameni care au nevoie de sustinerea comunitatii pentru asi putea continua normal existenta si ramanem resursa pe care o puteti accesa de cate ori este nevoie de informare in acest domeniu.

Angela Achitei, presedinte ADV Romania

  • 19 decembrie 2009, ora 18:00, Hotel Unirea Iasi - Gala Implicarii Sociale

Gala Implicarii sociale

Sambata 19 decembrie 2009, la Hotel Unirea, a avut loc Gala Implicarii Sociale eveniment prin care s-a finalizat campania “Deschide-ti inima! Sunt la fel ca tine!”, desfasurata de Fundatia “Alaturi de Voi” Romania, in perioada aprilie – decembrie 2009 in scopul promovarii integrarii socio-profesionale a persoanelor cu handicap, crearea si mentinerea a 10 locuri de munca pentru pesoanele cu HIV.

Cei 100 de participanti la Gala Implicarii Sociale au avut ocazia de rememora activitatile cele mai importante din campanie – deschiderea Charity Shop, la etajul 1 al Iulius Mall si Funda umana – la care echipei ADV Romania i s-au alaturat 4851 de persoane, fiind astfel cel mai mare eveniment de acest gen din lume, pentru care se asteapta si omologarea Guinness World Records. 

De asemenea, tot in cadrul galei s-au facut publice si rezultatele ...financiare ale campaniei: 11.375 lei – obtinuti din vanzarea de produse realizate de angajatii unitatii protejate autorizate Util Deco a  Fundatiei “Alaturi de Voi” Romania, 632 lei - donatiile realizate in cutiile postate in magazinele Decora, Gima, Auto Expert, Sport Total si la receptia Hotelului Unirea,  7390 – valoarea totala a contractelor atrase de politicienii din PSD, PDL si PNL care s-au implicat in campanie.

“Chiar daca sumele sunt mici, avand in vedere scopul propus – crearea si sustinerea a 10 locuri de munca pentru persoanele infectate cu HIV- si suma necesara 7600 lei/luna, consider ca este un inceput, avand in vedere ca acest concept de economie sociala este nou, iar firmele romanesti care se confrunta cu conditii economice foarte potrivnice nu au dezvoltate programe de responsabilitate corporatista” – a precizat doamna Angela Achitei, presedinte al ADV Romania.

Pentru a suplimenta aceste sume, in cadrul Galei Implicarii Sociale au fost scoase la licitatie sase obiecte realizate de angajatii Util Deco si doua oferite ca sponsorizare, spial pentru a fi licitate de firma Preciosa. In acest fel suma colectata prin campania “Deschide-ti inima! Sunt la fel ca tine!” a mai crescut cu 5550 lei.

Cele trei institutii de invatamant care au venit la funda umana cu cel mai mare numar de voluntari au primit premiile – camera foto, calculator si imprimanta, tot in cadrul galei.

Seara de sambata a fost desavarsita de prezenta micilor artisti de la corul Luceafarul, coordonat de doamna Anca Apetroaiei, a dansatorilor pregatiti de Ecaterina Bodron si de membrii trupei Excentric Blues Band.

Gala Implicarii Sociale este ultimul eveniment public din acest an al Fundatiei “Alaturi de Voi” Romania.

 

Galerie imagini

Iasi

Constanta

Tg. Mures

 
Nu aveti instalat flash player!

Vino alături de noi în campanie...
fii Solidar...
Deschide-ţi Inima...
doar Împreună vom reuşi!

Servicii de arhivare si depozitare arhiva
   
Finantatori:
Parteneri principali:
Site-uri ADV Romania: