Fundatia Alaturi de Voi Romania
Fundatia "Alaturi de Voi" Romania organizeaza in fiecare an in cele trei centre ale sale Funda umana - simbol al solidaritatii cu persoanele infectate si afectate HIV/SIDA, pentru marcarea Zilei mondiale de lupta antiSIDA.
Peste 400 de inimi...Joi 02 Dec 2010

In data de 2 Decembrie 2010, la Tg.Mures inimile a peste 400 de persoane au fost alaturi de cei care sunt afectati de HIV/SIDA, maladia care a ucis milioane de oameni.

Intre orele 10,00-11,00 a fost realizata o campanie stradala in centrul orasului Tg.Mures, fiind distribuite flyere cu semnificatia zilei de 1 Decembrie-Ziua Mondiala de Lupta impotriva SIDA si informatii despre caile de transmitere a HIV. Evenimentul a fost marcat printr-o funda umana, la care au participat angajati si voluntari ai Fundatiei „Alaturi de Voi” Mures, partenerii evenimentului si persoane din comunitate, acestia exprimandu-si in acest mod solidaritatea cu persoanele infectate/afectate de HIV/SIDA.

Pentru prima oara, reprezentantii bisericii s-au alaturat acestei actiuni. Astfel, parintele Negrutiu Silviu Ioan, de la Catedrala Mare Ortodoxa din Tg.Mures si parintele Sebestyen Peter, de la Parohia romano-catolica au spus cate o rugaciune pentru toti cei care duc povara acestei boli si pentru cei care au plecat deja dintre noi din aceeasi cauza. Cei peste 400 de oameni prinsi in funda umana au tinut un moment de reculegere in memoria victimelor SIDA, apoi o inima din 200 de baloane rosii a fost lansata pe cer, impreuna cu o farama din inimile noastre.

La final au fost aprinse candele care au fost depuse langa kiltul pe care au fost trecute numele tinerilor decedati de SIDA, beneficiari ai Fundatiei „Alaturi de Voi” Mures. Kiltul a fost dus apoi in Catedrala Mare la propunerea parintelui Negrutiu, pentru ca numele acestor tineri sa fie pomenit in continuare in rugaciunile credinciosilor.

Galerie imagini

Iasi

Constanta

Tg. Mures

 
Nu aveti instalat flash player!

Vino alături de noi în campanie...
fii Solidar...
Deschide-ţi Inima...
doar Împreună vom reuşi!

Servicii de arhivare si depozitare arhiva
   
Finantatori:
Parteneri principali:
Site-uri ADV Romania: