Fundatia Alaturi de Voi Romania
Fundatia "Alaturi de Voi" Romania organizeaza in fiecare an in cele trei centre ale sale Funda umana - simbol al solidaritatii cu persoanele infectate si afectate HIV/SIDA, pentru marcarea Zilei mondiale de lupta antiSIDA.
1 decembrie la IasiVineri 02 Dec 2011
Fundatia „Alaturi de Voi” Romania a organizat, in 1 decembrie 2011, la Iasi, Constanta si Tg. Mures evenimentul public prin care a marcat Ziua mondiala de lupta antiSIDA.
 
In Iasi, in fata Prefecturii Judetului peste 350 de persoane au aprins lumanari in memoria celor infectati cu HIV care au decedat. Lumanarile prinse in jurul monumentului funerar si al quilt-urilor, au fost pentru unii act pios de aducere aminte sau candele ale sperantei de mai bine.  
 
„In 1 decembrie 2011, a realizat un monument funerar pentru ca am dorit sa atragem atentia asupra gravitatii situatiei in care ne aflam - cea mai severa din ultimii ani si care plaseaza Romania cu cel putin 10 ani in urma, dupa ce timp de aproape 6 ani s-au cheltuit in Romania peste 38 mil. USD din Fondul Global de Combatere HIV/SIDA, TBC si Malarie pe programe de prevenire, tratament si servicii sociale in domeniu.  Din acest motiv am realizat si o petitie care sa someze autoritatile sa isi indrepte atentia supra acestei situatii”- a declarat doamna Angela Achitei, presedinte al ADV Romania.
 
La Iasi, 200 de persoane au semnat petitia chiar la locul la care s-a desfasurat evenimentul, o parte dintre acestia fiind parteneri si altii fiind simpli cetateni care s-au oprit pentru a participa.
 
Pana la finalul lunii decembrie petitia mai poate fi semnata pe http://www.petitiionline.com/petitie/nu-transformati-politica-de-sanatate-publica-in-politica-de-exterminare/63    si in ianuarie 2012, va fi transmisa acelorasi autoritati, insotita de semnaturile celor care sprijina demersul si va fi baza unei activitati de lobby si advocacy prin care ADV Romania va incerca sa obtina imbunatatirea situatiei semnalate.
Galerie imagini

Iasi

Constanta

Tg. Mures

 
Nu aveti instalat flash player!

Vino alături de noi în campanie...
fii Solidar...
Deschide-ţi Inima...
doar Împreună vom reuşi!

Servicii de arhivare si depozitare arhiva
   
Finantatori:
Parteneri principali:
Site-uri ADV Romania: