Fundatia Alaturi de Voi Romania
Fundatia "Alaturi de Voi" Romania organizeaza in fiecare an in cele trei centre ale sale Funda umana - simbol al solidaritatii cu persoanele infectate si afectate HIV/SIDA, pentru marcarea Zilei mondiale de lupta antiSIDA.
1 decembrie la Tg. MuresVineri 02 Dec 2011
Fundatia „Alaturi de Voi” Romania a organizat, in 1 decembrie 2011, la Iasi, Constanta si Tg. Mures evenimentul public prin care a marcat Ziua mondiala de lupta antiSIDA.
 
In Tg. Mures, in Parcul din spatele Casei de cultura „Mihai Eminescu” cateva zeci de persoane s-au adunat la evenimentul traditional deja – marcarea Zilei mondiale de lupta antiSIDA, confirmand solidaritatea cu aceste persoane.
 
Lumanari aprinse, tot atatea ganduri de aducere aminte pentru cei disparuti, o coroana de flori depusa de Asociatia Benone, semnarea petitiei, dialoguri legate de necesitatea realizarii de campanii de prevenire a transmiterii infectiei cu HIV in numar cat mai mare, astfel incat sa se evite pericolul, toate au completat un tablou firesc pentru acest eveniment.
 
După circa o ora, evenimentul s-a terminat, au ramas doar trairile, gandurile si ...ingandurarile.
 
„In 1 decembrie 2011, a realizat un monument funerar pentru ca am dorit sa atragem atentia asupra gravitatii situatiei in care ne aflam - cea mai severa din ultimii ani si care plaseaza Romania cu cel putin 10 ani in urma, dupa ce timp de aproape 6 ani s-au cheltuit in Romania peste 38 mil. USD din Fondul Global de Combatere HIV/SIDA, TBC si Malarie pe programe de prevenire, tratament si servicii sociale in domeniu.  Din acest motiv am realizat si o petitie care sa someze autoritatile sa isi indrepte atentia supra acestei situatii”- a declarat doamna Angela Achitei, presedinte al ADV Romania.
 
Pana la finalul lunii decembrie petitia mai poate fi semnata pe http://www.petitiionline.com/petitie/nu-transformati-politica-de-sanatate-publica-in-politica-de-exterminare/63    si in ianuarie 2012, va fi transmisa acelorasi autoritati, insotita de semnaturile celor care sprijina demersul si va fi baza unei activitati de lobby si advocacy prin care ADV Romania va incerca sa obtina imbunatatirea situatiei semnalate.
Galerie imagini

Iasi

Constanta

Tg. Mures

 
Nu aveti instalat flash player!

Vino alături de noi în campanie...
fii Solidar...
Deschide-ţi Inima...
doar Împreună vom reuşi!

Servicii de arhivare si depozitare arhiva
   
Finantatori:
Parteneri principali:
Site-uri ADV Romania: