Fundatia Alaturi de Voi Romania
Fundatia "Alaturi de Voi" Romania organizeaza in fiecare an in cele trei centre ale sale Funda umana - simbol al solidaritatii cu persoanele infectate si afectate HIV/SIDA, pentru marcarea Zilei mondiale de lupta antiSIDA.
Funda Umana la IasiMiercuri 03 Dec 2014

Stimati parteneri,

 

Fundatia „Alaturi de Voi” Romania, organizator al evenimentului „Funda Umana – simbol al solidaritatii cu persoanele infectate si afectate HIV/SIDA” de marcare a Zilei Mondiale de Lupta antiSIDA, din 2 decembrie de la Iasi, Constanta si Tg Mures, va multumeste in numele beneficiarilor sai, persoane cu HIV, pentru deschiderea fata de acesti oameni, manifestata prin participarea la eveniment

 

Devenita deja o traditie „Funda Umana – simbol al solidaritatii cu persoanele infectate si afectate HIV/SIDA”, este la a IX-a editie si a avut ca scop in acest an apelul la responsabilitatea fiecarui individ in raport cu prevenirea transmiterii infectiei cu HIV, mai ales ca statisticile oficiale releva ca 59 % din cazurile noi de infectie cu HIV au aparut in urma relatiilor sexuale neprotejate, in timp ce aproximativ 30% din cazurile nou diagnosticate au aparut in urma consumului de droguri injectabile.

 

Evenimentul din acest an a adus in atentie nevoia de informatie in randul tinerilor, nevoia de campanii de informare pentru prevenirea transmiterii infectiei cu HIV pornind chiar de la informatiile aparute recent in mass media cu privire la cazuri de contact sexual neprotejat de la Segarcea si Navodari.

 

Prezenta celor peste 110 parteneri la „Funda Umana – simbol al solidaritatii cu persoanele infectate si afectate HIV/SIDA” ne-a ajutat sa ne indeplinim obiectivele si sa transmitem mesajul nostru catre tineri.

 

La Iasi, peste 50 de persoane, elevi, cadre didactice si parinti au participat la Conferinta „Efectul Segarcea versus educatia tinerilor”- in care am prezentat informatii privind evolutia fenomenului HIV in Romania, tendinta de transmitere mai ales pe cale sexuala si am pus in dezbatere cele doua cazuri de transmitere a virusului. Concluzia a fost ca utilizarea prezervativului ca mijloc de prevenire si apelarea la medic in caz de contact sexual la risc sunt esentiale pentru pastrarea sanatatii fiecarui individ si raspunderea pentru aceasta este individuala.

Peste 2000 de persoane s-au prins apoi in Funda umana, in Atrium la Palas Mall, evenimentul fiind amplu mediatizat si de mass media prezenta in numar mare. In acest an am beneficiat de prezenta la eveniment a elevilor de la Colegiul de Arta Octav Bancila Iasi care au sustinut un spectacol „In memoriam” .

 

Evenimentul ”Funda Umana” a fost finantat la Iasi de Primaria Iasi, Raiffeisen Bank, si Fundatia “Alaturi de Voi” Romania prin unitatea protejata Util Deco si sustinut de Palas Mall, TVR Iasi si IBS TV- post tv online care a si realizat o transmisie video live de  la fata locului.

Galerie imagini

Iasi

Constanta

Tg. Mures

 
Nu aveti instalat flash player!

Vino alături de noi în campanie...
fii Solidar...
Deschide-ţi Inima...
doar Împreună vom reuşi!

Servicii de arhivare si depozitare arhiva
   
Finantatori:
Parteneri principali:
Site-uri ADV Romania: