Fundatia Alaturi de Voi Romania
Fundatia "Alaturi de Voi" Romania organizeaza in fiecare an in cele trei centre ale sale Funda umana - simbol al solidaritatii cu persoanele infectate si afectate HIV/SIDA, pentru marcarea Zilei mondiale de lupta antiSIDA.
Funda Umana la Tg. MuresMiercuri 03 Dec 2014

Stimati parteneri,

 

Fundatia „Alaturi de Voi” Romania, organizator al evenimentului „Funda Umana – simbol al solidaritatii cu persoanele infectate si afectate HIV/SIDA” de marcare a Zilei Mondiale de Lupta antiSIDA, din 2 decembrie de la Iasi, Constanta si Tg Mures, va multumeste in numele beneficiarilor sai, persoane cu HIV, pentru deschiderea fata de acesti oameni, manifestata prin participarea la eveniment

 

Devenita deja o traditie „Funda Umana – simbol al solidaritatii cu persoanele infectate si afectate HIV/SIDA”, este la a IX-a editie si a avut ca scop in acest an apelul la responsabilitatea fiecarui individ in raport cu prevenirea transmiterii infectiei cu HIV, mai ales ca statisticile oficiale releva ca 59 % din cazurile noi de infectie cu HIV au aparut in urma relatiilor sexuale neprotejate, in timp ce aproximativ 30% din cazurile nou diagnosticate au aparut in urma consumului de droguri injectabile.

 

Evenimentul din acest an a adus in atentie nevoia de informatie in randul tinerilor, nevoia de campanii de informare pentru prevenirea transmiterii infectiei cu HIV pornind chiar de la informatiile aparute recent in mass media cu privire la cazuri de contact sexual neprotejat de la Segarcea si Navodari.

 

Prezenta celor peste 110 parteneri la „Funda Umana – simbol al solidaritatii cu persoanele infectate si afectate HIV/SIDA” ne-a ajutat sa ne indeplinim obiectivele si sa transmitem mesajul nostru catre tineri.

 

La Tg Mures, peste 20 persoane, reprezentanti ai autoritatilor publice locale, ONG-uri, reprezentanti ai pacientilor seropozitivi HIV si mass media au participat la dezbaterea “Realizarea unui nucleu de interventie in situatii de criza pentru persoanele seropozitive HIV si prevenirea comportamentelor de risc in randul tinerilor”. Discutiile privind cazuistica persoanelor din grupuri vulnerabile, inclusive HIV/SIDA, au concluzionat prin sublinierea necesitatii instituirii unei comisii de interventie in situatii de criza, pentru a carei functionare s-au stabilit intalniri cu DGASPC la inceputul anului 2015. 

 

Peste 250 persoane au format, in incinta Teatrului National Tg Mures, Funda Umana in semn de solidaritate cu persoanele infectate HIV.  Spectacolul eveniment a cuprins reprezentatii artistice oferite de: Florin Mandru-minirecital, copiii de la Timi Time – dans modern, Dara Pasc – pian, Sipos Peter - Vioara I Csibi David - Vioara II Mogyorosi Szilard – Viola Gyarfas Blaka - Violoncel - Cvartet de Coarde, Sorana Margaras si Andrei Raicea – voce si chitara, trupa Arabesc, Trupa de Muzica Usoara a Liceului Vocational de Arta compusa din Andreea Morariu – voce Arina Grindean – cajon Alex Cioata – chitara, Diana Bungardean si Adriana Silvas –voluntari UNOPA – sceneta de teatru. Spectacolul a fost moderat de Dan Radulescu, actor al Teatrului National Tg. Mures. Peste 500 de persoane din comunitatea mureseana au primit informatii de la specialisti ADV despre prevenirea transmiterii infectiei cu HIV, in cadrul campaniei stradale de informare. 

 

Partenerii principali au fost: Teatrul National Tg. Mures, Asociatia Benone si Organizatia Pro Karma.

Galerie imagini

Iasi

Constanta

Tg. Mures

 
Nu aveti instalat flash player!

Vino alături de noi în campanie...
fii Solidar...
Deschide-ţi Inima...
doar Împreună vom reuşi!

Servicii de arhivare si depozitare arhiva
   
Finantatori:
Parteneri principali:
Site-uri ADV Romania: