Fundatia Alaturi de Voi Romania
Fundatia "Alaturi de Voi" Romania organizeaza in fiecare an in cele trei centre ale sale Funda umana - simbol al solidaritatii cu persoanele infectate si afectate HIV/SIDA, pentru marcarea Zilei mondiale de lupta antiSIDA.
10 ani de solidaritate!Vineri 04 Dec 2015

Ziua Mondiala de Lupta Anti-SIDA a fost marcata si in acest an de ADV Romania, in cele trei centre ale sale prin manifestari specifice. Funda Umana  - simbol al solidaritatii cu persoanele infectate/afectate de HIV/SIDA  - a fost organizata pentru a X-a oara. 

In 2 decembrie a.c., la Gala "10 ani de solidaritate" ADV Romania si-a premiat colaboratorii, care s-au solidarizat in sprijinirea persoanelor infectate cu HIV.
Pe scena au urcat: dl Cezar Humelnicu, profesorul care a participat la toate cele 10 editii ale Fundei Umane- simbol de solidaritate cu persoanele infectate cu HIV, si a facilitat realizarea de campanii de informare in scoala unde lucreaza, Consiliul Județean al Elevilor Iasi - deorece elevii ieseni au inteles ca implicarea este actul potrivit de manifestare fata de colegii lor care traiesc cu HIV si dna profesor Alla Apopei, de la Inspectoratul Scolar Județean Iasi, pentru ca a apropiat mediul scolar de informatia furnizata de noi, pentru educatie pentru viata. 
De asemenea, am multumit public dnei Dorina Hoțoleanu, unul din cei doi profesori care au mers in spital pentru a face scoala, cu copii cu HIV sau i-a meditat voluntar, pentru ca acestia sa poata recupera orele pierdute din motive medicale.
 
Gala "10 ani de solidaritate" ne-a permis sa multumim si: Martei Dunca de la Instituția Prefectului Județului Iasi - colaborator excelent al societatii civile, Consiliului Judetean Iasi, Inspectoratului de Poliție al Județului Iasi si dlui comisar Ion Macovei, de la Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui - mai ales ca ofiterii de politie sunt alaturi de noi de cativa ani si chiar realizam campanii de informare impreuna, in diverse comunitati. Multumiri publice au fost adresate si: Palas Mall, unde avem un alt colaborator excelent - Ovidiu Biber, precum si drei Georgiana Melenciuc,acum consilier local dar si fost voluntar ADV Romania.
 
Public sau privat, cand scopul e asistarea beneficiarilor, interesul e comun. Ideea aceasta a dat parteneriate excelente si pe 2 decembrie a.c., ADV Romania a multumit colaboratorilor: Ioan Florin- director general D.G.A.S.P.C. Iasi si Ion Armeanu Stefanica - director general D.G.A.S.P.C. Vaslui, dar si parlamantarilor care au promovat initiative ale ONG-urilor- deputatii Cristina Nichita, Bogdanici Camelia si Petru Movila.
 
Liviu Scutaru, asistent social si Teo Popescu, cameraman la TVR Iasi- sunt alte persoane implicate, pentru care fisa postului nu este identica cu efortul de sustinere a celor cu probleme speciale. 
Pentru cei cu HIV din Iasi, campania "Ma implic pentru tine!" , derulata timp de un an in 2006-2007, a insemnat deschiderea lumii. Pentru comunitate, faptul ca persoane din medii diverse transmiteau mesaje de nediscriminare si realizau diverse activitati alaturi de cei cu HIV, a fost inca un pas spre nediscriminarea si stigmatizare. Totodata mass media- care in premiera, s-a solidarizat in sustinerea acestei campanii, a contribuit esential la schimbarea climatului din jurul celor cu HIV. Dintre cei care in campania "Ma implic pentru tine" au fost actori sociali, unii au pastrat implicarea alaturi de ADV Romania, fapt pentru care le-am multumit public.
 
Cei premiati in cadrul galei "10 ani de solidaritate" sunt: Doina Filipescu- om de afaceri, Nicusor Paduraru- deputat, Teodora Adina Munteanu- eleva, Alexandru Gabriel Grinea- AJPIS, Nicolae Stachie Tomescu- Radio Romania Iasi, Dan Carlan- om de afaceri, Marius Vulpe- Penitenciarul Iasi, Dan Dobos- jurnalist, Vasile Arhire- TVR Iasi, Daniel Sandru- profesor - toti fosti actori sociali si Cristina Mihaila, jurnalist- unul din initiatorii campaniei. Am multumit si mass mediei: TVR Iasi, Radio Romania Iasi, Tele M, DIGI 24 Iasi, BZI, Ziarul de Iasi si Evenimentul.
Tuturor le multumim!
 
Galerie imagini

Iasi

Constanta

Tg. Mures

 
Nu aveti instalat flash player!

Vino alături de noi în campanie...
fii Solidar...
Deschide-ţi Inima...
doar Împreună vom reuşi!

Servicii de arhivare si depozitare arhiva
   
Finantatori:
Parteneri principali:
Site-uri ADV Romania: