Fundatia Alaturi de Voi Romania
Fundatia "Alaturi de Voi" Romania organizeaza in fiecare an in cele trei centre ale sale Funda umana - simbol al solidaritatii cu persoanele infectate si afectate HIV/SIDA, pentru marcarea Zilei mondiale de lupta antiSIDA.
Cine nu vrea sa integreze profesional persoana cu dizabilitati? Marţi 12 Apr 2011

Centrul Mures al Fundatiei „Alaturi de Voi” Romania va sustine, in data de 13 aprilie 2011, dezbaterea regionala cu tema „Integrarea profesionala a persoanelor cu dizabilitati prin economia sociala. Loc de munca asistat sau de tranzitie?”. Evenimentul se va desfasura intre orele 11.00 – 14.00, in sala de conferinte ,,Grigorescu”, a Hotelului Continental din Tirgu-Mures (situat in centrul orasului).

 

Dorim sa adaugam experientei noastre de peste 8 ani in sectorul social, experienta si opiniile dumneavoastra de specialisti si impreuna sa identificam modalitatile prin care poate fi marita sustinerea integrarii profesionale a persoanelor cu dizabilitati. 

 

Mentionam ca la aceasta dezbatere sunt invitati reprezentanti ai AJOFM-lor, ITM-lor si DGASPC-lor din judetele Mures, Bistrita-Nasaud, Covasna, Harghita si Alba, precum si ai ONG-urilor cu preocupari in domeniul integrarii in munca a persoanelor cu handicap si este al treilea eveniment organizat din cele 8 planificate a fi derulate in intreaga tara, dupa cele de la Iasi si Constanta.

 

Cine are interes ca persoana cu handicap sa nu fie angajata? Cum ar putea fi micsorata dependenta fata de sistemul de protectie sociala a persoanelor cu dizabilitati institutionalizate si a celor din afara sistemului de protectie? Isi respecta angajatorii obligatiile in sustinerea persoanelor cu dizabilitati conform Legii 448/2006? Care este controlul autoritatilor privind respectarea acestei legi? Cum se face promovarea locurilor de munca pentru persoanele cu dizabilitati? Sunt structurile de economie sociala singura alternativa la ocuparea in munca a persoanelor cu dizabilitati? – sunt intrebari la care am dori ca, in urma celor opt dezbateri, sa avem raspunsul dumneavoastra.

 

Concluziile dezbaterilor vor fi inglobate intr-un document de pozitie care vizeaza o analiza la nivel national a situatiei persoanelor cu handicap incadrate in structuri de economie socială, o cercetare comparativa a legislatiei din 15 tari europene in domeniul economiei sociale, exemple de buna practica si lectii invatate de la practicienii din Italia, Suedia, Belgia, Olanda, Germania, Ungaria si Finlanda. Documentul de pozitie va fi utilizat in reglementarea cadrului legislativ in domeniul economiei sociale, demers asumat de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale de a fi finalizat anul acesta printr-un proiect finantat de catre Fondul Social European.

 

Dezbaterea face parte din proiectul „Alianta pentru dezvoltarea economiei sociale” derulat de Fundatia „Alaturi de Voi” Romania in parteneriat cu Directia Generala Protectia Persoanelor cu Handicap - MMSF, Fundatia Motivation România, DGASPC Iasi si Cooperativa Sociala ”Il Poliedro” Italia si co-finantat din Fondul Social European prin POSDRU 2007-2013, axa prioritara 6 ”Promovarea incluziunii sociale”. 

 

Precizam ca Fundatia „Alaturi de Voi” Romania care a dezvoltat si sustine unitatea protejata Util Deco cu ateliere in  Constanta, Iasi si Mures (www.utildeco.ro) activeaza pentru intarirea sectorului economiei sociale, fiind prima organizatie romaneasca ce a realizat Targul Unitatilor Protejate, site-ul www.unitatiprotejate.ro precum si site-ul www.jobdirect.ro – primul Centru de resurse online pentru ocuparea in munca a persoanelor cu handicap.

 

Mai multe detalii despre eveniment puteti obtine de la tel 0265254987 sau e-mail office.ms@alaturidevoi.ro, persoana de contact Carmen Speranta Ciulea 

 
Galerie imagini

Iasi

Constanta

Tg. Mures

 
Nu aveti instalat flash player!

Vino alături de noi în campanie...
fii Solidar...
Deschide-ţi Inima...
doar Împreună vom reuşi!

Servicii de arhivare si depozitare arhiva
   
Finantatori:
Parteneri principali:
Site-uri ADV Romania: