Fundatia Alaturi de Voi Romania
Fundatia "Alaturi de Voi" Romania organizeaza in fiecare an in cele trei centre ale sale Funda umana - simbol al solidaritatii cu persoanele infectate si afectate HIV/SIDA, pentru marcarea Zilei mondiale de lupta antiSIDA.
Promovare si transfer de experienta la nivel national Joi 12 Mai 2011

Fundatia „Alaturi de Voi” Romania, prin Centrul Constanta, organizeaza Schimbul de experienta cu institutii cu activitate in domeniul economiei sociale din Romania si state membre ale UE din cadrul proiectului „Primul pas spre o viata independenta”, derulat in parteneriat cu DGPPH - MMFPS si DGASPC Iasi si cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritara 6 ”Promovarea incluziunii sociale”.

 
Asumandu-si rolul de promotor al economiei sociale, ADV Romania doreste sa puna in evidenta mai multe structuri de economie sociala, tocmai de aceea a inclus in programul vizitei, pe langa prezentarea Util Deco Constanta – unitate protejata autorizata dezvoltata si sustinuta de Fundatia „Alaturi de Voi” Romania, si cunoasterea Cooperativei mestesugaresti Carpemat Nev, a Secției „Handispor” a  Asociatiei „Carmen Sylva” Constanța, precum si a Centrului de Orientare Profesionala ,,ARICO”, pentru adolescenți /tineri  infectați HIV/SIDA a Asociatiei „Speranța” din localitatea M. Kogalniceanu Constanta.
 
Util Deco functioneaza in Iasi, Constanta si Mures cu 11 ateliere, realizand produse si servicii in domeniile IT, legatorie/tipografie/arhivare, croitorie, pictura si arta decorativa, arta mestesugareasca, confectionare lumanari, are 29 de persoane cu handicap printre angajati.  
 
Practic prin vizitele programate se ofera o imagine cat mai completa a modului in care pot fi infiintate si functioneaza structuri de economie sociala in care lucreaza persoane cu handicap.
 
Pentru ca desfacerea este foarte importanta si pentru o afacere de economie sociala, in programul vizitei este inclusa si vizitarea standului expozitional pe care Util Deco Constanta il are deschis la Targul Tinimtex in perioada 11-15 mai 2011, la Pavilionul Expozitional Mamaia si la care unitatea protejata comercializeaza lenjerie de pat pentru adulti si copii, fete de masa si alte confectii de uz casnic, lumanari decorative, perne decorative precum si rame foto.   
 
Va fi supus atentiei vizitatorilor si modul in care poate fi dezvoltata o relatie de colaborare precum cea dintre organizatorul targului Tinimtex – Camera de Comert Industrie Navigatie si Agricultura si conducerea Util Deco Constanta.
 
Precizam ca Fundatia „Alaturi de Voi” Romania care a dezvoltat si sustine unitatea protejata Util Deco (www.utildeco.ro), activeaza de mai bine de trei ani pentru intarirea sectorului economiei sociale, find prima organizatie romaneasca ce a realizat Targul National al Unitatilor Protejate, site-ul www.unitatiprotejate.ro precum si site-ul www.jobdirect.ro – primul Centru de resurse online pentru ocuparea in munca a persoanelor cu handicap. 
 
Detalii privind evenimentele de la Constanta pot fi obtinute de la Mirela Ivan, director al Centrului Constanta al ADV Romania la tel. 0757 110251, e-mail: office.ct@alaturidevoi.ro
 
Galerie imagini

Iasi

Constanta

Tg. Mures

 
Nu aveti instalat flash player!

Vino alături de noi în campanie...
fii Solidar...
Deschide-ţi Inima...
doar Împreună vom reuşi!

Servicii de arhivare si depozitare arhiva
   
Finantatori:
Parteneri principali:
Site-uri ADV Romania: