Fundatia Alaturi de Voi Romania
Fundatia "Alaturi de Voi" Romania organizeaza in fiecare an in cele trei centre ale sale Funda umana - simbol al solidaritatii cu persoanele infectate si afectate HIV/SIDA, pentru marcarea Zilei mondiale de lupta antiSIDA.
Petitie - Nu transformati politica de sanatate publica in politica de exterminare!Marţi 29 Nov 2011

Domnilor guvernanti si politicieni,  

Sub ochii nostri, o generatie de tineri – cea a infectatilor cu HIV din 1987-1992 din spitalele romanesti - este lipsita de speranta de viata prin neacordarea continua a ingrijirii si tratamentului. 

O alta generatie de tineri – cea a potentialilor infectati cu HIV – este lasata prada ignorantei si tentatiilor neasumate responsabil, datorita lipsei de finantare pentru programe de prevenire a transmiterii infectiei cu HIV. 

Sesizam public pericolul generat de nealocarea financiara sau gestionarea ineficienta a banilor existenti si va cerem sa nu contribuiti la luarea de vieti. 

In anul 2011, la nivel national persoanele infectate cu HIV s-au confruntat cu dese intreruperi de tratament din cauza subfinantarii Programului national HIV/SIDA sau datorita modului in care a fost gestionat programul, ceea ce pune in pericol major viata acestei categorii de pacienti. In anul 2011, numarul persoanelor infectate cu HIV prin contact sexual neprotejat a crescut, aceasta fiind una dintre consecintele faptului ca nu exista o politica de prevenire eficienta. De altfel, fondurile alocate realizarii de programe de prevenire sunt aproape nule. 

Sanatatea publica este pusa in pericol datorita faptului ca: nu exista o incurajare a testarii pentru depistarea infectiei cu HIV si multe persoane afla ca sunt infectate dupa mult timp de la infectare. Programele de reducere a riscurilor prin care se derulau activitati de prevenire, precum si de distribuire de prezervative si seringi vizand persoane apartinand grupurilor vulnerabile s-au diminuat constant: scaderea numarului de prezervative si seringi distribuite coincid cu cresterea incidentei HIV in grupurile la risc. 

Ne-am obisnuit deja sa spunem ca nu sunt bani, ca si cum aceasta constatare ne-ar indreptati sa asistam la ceea ce se intampla, fara a avea o reactie si de a accepta un destin...alocat prin buget. 

Noi va cerem sa va alaturati acestui strigat de ajutor pentru ca, responsabilitatea ne obliga sa avem aceasta reactie; sute, mii de tineri ar putea fi condamnati daca nu reactionam imediat. 

Va solicitam sa trimiteti mesajul nostru catre cei care pot imbunatati sistemul medical romanesc, un sistem care in acest moment ucide lent, care nu protejeaza, ci expune inconstient. 

Vom face public mesajul nostru in actiunile pe care le facem la nivel national in Ziua mondiala de lupta antiSIDA, in 1 decembrie 2011, intre orele 16.00 si 17.00 -la Iasi -in fata Prefecturii Judetului Iasi, la Constanta - pe esplanada de la City Park Mall si la Tg. Mures – in parcul din spatele Casei de Cultura M. Eminescu.

Nu putem si nu vrem sa uitam ca acesti oameni au fost victimele sistemului pe care azi il denuntam ca ucigas si ca suntem in cea mai grava situatie din ultimii ani in privinta infectiei cu HIV, in care nici tratamentul nu mai este controlat si nici raspandirea infectiei. 

Petitie inaintata de Fundatia „Alaturi de Voi” Romania, tel. 0232.275.568, 0745.609.209, email: office@alaturidevoi.ro , presedinte Angela Achitei.  Aceasta poate fi semnata accesand link-ul http://www.petitiionline.com/petitie/nu-transformati-politica-de-sanatate-publica-in-politica-de-exterminare/63

 
Galerie imagini

Iasi

Constanta

Tg. Mures

 
Nu aveti instalat flash player!

Vino alături de noi în campanie...
fii Solidar...
Deschide-ţi Inima...
doar Împreună vom reuşi!

Servicii de arhivare si depozitare arhiva
   
Finantatori:
Parteneri principali:
Site-uri ADV Romania: