Fundatia Alaturi de Voi Romania
Fundatia "Alaturi de Voi" Romania organizeaza in fiecare an in cele trei centre ale sale Funda umana - simbol al solidaritatii cu persoanele infectate si afectate HIV/SIDA, pentru marcarea Zilei mondiale de lupta antiSIDA.
Nu transformati politica de sanatate publica in politica de exterminare!Miercuri 30 Nov 2011

Acesta este mesajul evenimentului din acest an, organizat de Fundatia „Alaturi de Voi” Romania in 1 decembrie 2011, ora 16.00 la Iasi, Constanta si Tg. Mures, pentru a marcara Ziua mondiala de lupta antiSIDA.

„In mod traditional va chemam sa va prindeti alaturi de noi in „Funda Umana – simbol al solidaritatii cu persoanele infectate cu HIV”, dar in acest an ne-am gandit sa atragem atentia asupra gravitatii situatiei in care ne aflam - cea mai severa din ultimii ani si care plaseaza Romania cu cel putin 10 ani in urma, dupa ce timp de aproape 6 ani s-au cheltuit in Romania peste 38 mil. USD din Fondul Global pe prevenire, tratament si servicii sociale in domeniu. In acest moment consideram ca nici tratamentul nu mai este controlat dar nici raspandirea infectiei” - atentioneaza doamna Angela Achitei, presedinte al ADV Romania.

Nu transformati politica de sanatate publica in politica de exterminare!– este titlul petitei prin care cerem factorului politic si guvernantilor sa aloce resurse pentru continuitatea tratamentului prin Programul National HIV/SIDA adresate Institutiei Prefectului Iasi, Constanta, Mures si Caselor Judetene de Asigurari Sociale de Sanatate, postata si pe Petitii online la adresa: http://www.petitiionline.com/petitie/nu-transformati-politica-de-sanatate-publica-in-politica-de-exterminare/63 si pe facebook  si pe care ii invitam pe toti cetatenii sa o semneze. La finalul lunii decembrie petitia va fi transmisa acelorasi autoritati ca dovada a solidaritatii cu aceasta cauza. De asemenea, petitia poate fi vizualizata si pe pagina www.fundaumana.ro si pe celelalte site-uri ADV Romania. Cei care doresc, vor putea sustine petitia si prin semnarea direct la locul organizarii evenimentului din 1decembrie.

Ce se intampla de 1 decembrie? 

Vom avea si un eveniment public in care vom „aprinde candele ale sperantei”. Practic, in cele trei orase Iasi, Constanta si Mures, unde ADV Romania are centre, ne vom intalnim cu prietenii si colaboratorii nostri, cu sustinatorii luptei antiSIDA pentru a aprinde lumanari in memoria celor infectati cu HIV care au plecat dintre noi, vom solicita si finantarea neintrerupta a Programului national HIV/SIDA si a programelor de prevenire a transmiterii HIV in comunitate si vom vorbi din nou de responsabilitatea fiecaruia de a preveni transmiterea infectiei cu HIV. 

UNDE ne vedem in 1 decembrie 2011?

•in Iasi - intrarea principala la Prefectura Judetului Iasi, 

•in Tg. Mures - Parcul din spatele Casei de cultura „Mihai Eminescu”, 

•in Constanta - platoul din zona City Park Mall.

DESCRIEREA EVENIMENTULUI din 1 decembrie:

•Ora 16,00 – va fi realizat un monument funerar la care cei prezenti vor putea aprinde lumanari in memoria celor decedati de SIDA; se vor distribui flyere care vor descrie intreaga situatie privind  lipsa/intreruperea tratamentului , precum si cererea noastra de solutionare a acestei probleme, cerere care va fi adresata si in scris in prealabil, reprezentantilor judeteni ai autoritatilor cu drept decizional in domeniul sanitar.

•Ora 17.00 - finalizarea evenimentului, se va elibera perimetrul de manifestare.

Toti cei prezenti la locul de intalnire trebuie sa stie ca evenimentul ADV din 1 decembrie trebuie sa fie realizat la nivelul de demnitate de pana acum si ca, desi ne adresam factorului politic, nu are nuante politice. Noi facem un apel in numele intregii comunitati, care este pusa in pericol si ne adresam celor care, prin pozitia pe care o ocupa in societate, au puterea de a decide. 

De asemenea, am cerut ca unica modalitate de pregatire pentru participarea la eveniment, citirea inca o data a informatiilor de pe www.hivsida.ro pentru ca, indiferent de deciziile politicienilor de finantare sau nefinantare a unor programe, fiecare poate preveni infectarea cu HIV prin adoptarea unui mod de viata sanatos.  

Detalii cu privire la eveniment va pot fi oferite de Mihaela Munteanu, director dezvoltare si comunicare al ADV Romania la tel. 0740513864 sau e-mail: mihaela.munteanu@alaturidevoi.ro .

 
Galerie imagini

Iasi

Constanta

Tg. Mures

 
Nu aveti instalat flash player!

Vino alături de noi în campanie...
fii Solidar...
Deschide-ţi Inima...
doar Împreună vom reuşi!

Servicii de arhivare si depozitare arhiva
   
Finantatori:
Parteneri principali:
Site-uri ADV Romania: