Fundatia Alaturi de Voi Romania
Fundatia "Alaturi de Voi" Romania organizeaza in fiecare an in cele trei centre ale sale Funda umana - simbol al solidaritatii cu persoanele infectate si afectate HIV/SIDA, pentru marcarea Zilei mondiale de lupta antiSIDA.
Prezentarea unui model - Centru National de Economie SocialaMarţi 05 Feb 2013

Campania ”CUNOASTE, APRECIAZA SI SUSTINE!” continua cu vizita consilierului judetean Marian  Hauta, membru al Comisiei pentru Agricultura, Silvicultura, Industrie alimentara, Prestari servicii si Comert.
Vizita se incadreaza in efortul Fundatiei ADV Romania de a promova Centru national de economie sociala in randul personalitatilor momentului – autoritati publice de la toate nivelele, oameni de afaceri si mass media.
Domnul Marian Hauta, care are experienta in supervizarea activitatii unei structuri private de asistenta sociala, ca membru in consiliile de administratie ale unor ONG-uri, a cunoscut modelul ADV de economie sociala- unitatea protejata autorizata Util Deco.
 Judetul Iasi detine o resursa importanta in asistenta sociala prin care 35 de persoane cu dizabilitati sunt angajate in munca, alaturi de o echipa de profesionisti in asistenta sociala si domenii conexe, vizita la atelierele de productie – croitorie, legatorie, IT, arta mestesugareasca si pictura – putand demonstra acest fapt.
 “Apreciez importanta muncii desfasurate aici pentru persoanele cu dizabilitati, cu atat mai mult cu cat provin dintr-o familie in care sunt persoane cu dizabilitati si stiu cat de important e sa poti raspunde nevoilor lor.“ -  a precizat dl. Mariana Hauta. Domnia sa a sugerat sa fie adresate invitatii si altor consilieri, astfel incat sa se cunoasca aceasta resursa existenta la nivel judetean.
“Campania noastra este o modalitate de a face lobby pentru sustinerea structurilor de economie sociala de la nivel judetean si de revalorizare a potentialului persoanei cu dizabilitati care realizeaza produse si servicii competitive pe piata” – a precizat doamna Angela Achitei, presedinte ADV Romania.
Produsele si serviciile realizate de angajatii Util Deco pot fi vizualizate si achizitionate pe pagina www.utildeco.ro.

Campania va continua sa promoveze Centru national de economie sociala prin atragerea atentiei asupra importantei acestui domeniu pentru o comunitate care nu plaseaza persoana cu dizabilitate doar ca „abonat” al serviciilor de asistenta sociala, ci si ca persoana independenta care poate crea, produce, trai normal.
Centru national de economie sociala a fost inaugurat in 14 septembrie 2012, in satul Uricani, comuna Miroslava, judetul Iasi in cadrul proiectului „Alianta pentru dezvoltarea economiei sociale”, implementat de ADV Romania,  prin cofinantarea Fondului Social European, prin POSDRU.

Galerie imagini

Iasi

Constanta

Tg. Mures

 
Nu aveti instalat flash player!

Vino alături de noi în campanie...
fii Solidar...
Deschide-ţi Inima...
doar Împreună vom reuşi!

Servicii de arhivare si depozitare arhiva
   
Finantatori:
Parteneri principali:
Site-uri ADV Romania: