Fundatia Alaturi de Voi Romania
Fundatia "Alaturi de Voi" Romania organizeaza in fiecare an in cele trei centre ale sale Funda umana - simbol al solidaritatii cu persoanele infectate si afectate HIV/SIDA, pentru marcarea Zilei mondiale de lupta antiSIDA.
„Ziua Portilor Deschise”Vineri 15 Feb 2013

Fundatia “Alaturi de Voi” Romania va invita, in data de 20 februarie 2013, ora 10:00, la “Ziua Portilor Deschise la Centrul National de Economie Sociala”, situat in str. Bazinelor, nr. 5, sat Uricani, com. Miroslava, jud. Iasi (vis-a-vis de S.C. Antibiotice S.A. Iasi).

Cu acest prilej, portile Centrului National de Economie Sociala vor fi deschise tuturor vizitatorilor, intentia noastra fiind de a facilita un transfer de experienta in ceea ce priveste organizarea si functionarea acestui centru si de a demonstra ca se poate face activitate economica de calitate cu angajati - persoane cu dizabilitati.

Centrul de Economie Sociala este un model de buna practica la nivel national, care a fost construit in perioada 2011 – 2012, reprezentand o investitie de aproximativ 0,5 mil. Euro.

Astfel, intr-un spatiu cu o suprafata utila de 850 mp, situat pe 2 nivele, dotat cu accesibilitati pentru persoane cu dizabilitati, functioneaza 7 ateliere protejate cu specific legatorie si arhivare documente, calculatoare, serigrafie, centru de multiplicare, croitorie, arta mestesugareasca si pictura, in care, tineri cu dizabilitati, inclusiv HIV/SIDA, tineri proveniti din mediul rural, tineri expusi riscului de excluziune sociala sau proveniti din sistemul de protectie al copilului invata o meserie in unul sau mai multe domenii sau asigura partea de productie si servicii ca si angajati ai fundatiei in cadrul unitatii protejate autorizate Util Deco. Atelierele sunt dotate cu echipamente profesionale si asigura anual formarea a peste 80 de tineri din judetul Iasi.

In cadrul Centrului de Economie Sociala functioneaza una din cele 3 unitati protejate autorizate, Util Deco, pe care Fundatia “Alaturi de Voi” Romania le detine in Iasi, Constanta si Tg. Mures. Produsele si serviciile Util Deco pot fi vizualizate pe magazinul on-line www.utildeco.ro.

Programul vizitei cuprinde:
9.45 – 10.00 – primirea si inregistrarea vizitatorilor;
10.00 – 10.30 – vizitarea Centrului National de Economie Sociala (atelierul de croitorie, atelierul de legatorie, centrul de multiplicare, atelierul de calculatoare, atelierul de pictura, atelierul de arta mestesugareasca, sectia de productie);
10.30 – 11.00 – prezentarea unui filmului ”Pariul ADV cu viitorul – economia sociala”;
11.00 – 11.30 – intrebari si raspunsuri.

Aceasta activitate se adreseaza in special reprezentantilor institutiilor care au ca obiect de activitate integrarea socio-profesionala a persoanelor apartinand categoriilor defavorizate si care au infiintate structuri de economie sociala (ateliere de terapie ocupationala/ateliere protejate/unitati protejate) sau doresc sa dezvolte programe de economie sociala, atat autoritati locale, cat si organizatii neguvernamentale dar si altor persoane interesate de domeniu.

Va informam ca finantatorul ne solicita completarea un formular de inregistrare a grupului tinta,  in care se regasesc date de identitate si eligibilitate pentru eveniment. Fiecare participant va primi acest formular la momentul inregistrarii. De asemenea, va rugam sa aduceti cu dumneavoastra o copie a cartii de identitate si o adeverinta de la locul de munca.

Evenimentul are loc in cadrul proiectului „Alianta pentru dezvoltarea economiei sociale”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritara 6 ”Promovarea incluziunii sociale”. Proiectul de tip strategic se deruleaza in perioada 1 iulie 2010 – 30 iunie 2013, in parteneriat cu Directia Generala Protectia Persoanelor cu Handicap – MMFPS, Fundatia Motivation Romania, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi si Cooperativa Sociala Il Poliedro, Italia.

Asteptam confirmarea participarii dumneavoastra pana luni, 18 februarie 2013, ora 14.00, prin e-mail la adresa anca.prisacaru@alaturidevoi.ro sau telefonic la nr. 0232/275568, persoana de contact – Anca Prisacaru, coordonator national proiect.
 
Speram ca prin participarea dumneavoastra la eveniment, modelul de buna practica Util Deco va contribui la dezvoltarea unor programe similare in cadrul institutiei in care activati.

Va asteptam!

Galerie imagini

Iasi

Constanta

Tg. Mures

 
Nu aveti instalat flash player!

Vino alături de noi în campanie...
fii Solidar...
Deschide-ţi Inima...
doar Împreună vom reuşi!

Servicii de arhivare si depozitare arhiva
   
Finantatori:
Parteneri principali:
Site-uri ADV Romania: