Din nou despre incluziune!Vineri 15 Feb 2013

Campania ”CUNOASTE, APRECIAZA SI SUSTINE!”  a continuat cu vizita consilierului judetean – prof. Liliana Romaniuc. Si aceasta vizita se incadreaza efortului Fundatiei ADV Romania de a promova Centru National de Economie Sociala in randul personalitatilor momentului – autoritati publice de la toate nivelele, oameni de afaceri si mass media.
Doamna Romaniuc a fost interesata de acest model de economie sociala, considerand unitatea protejata autorizata Util Deco, sustinuta si dezvoltata de ADV Romania in cadrul Centrului National de Economie Sociala, o resursa importanta pentru comunitate.
In urma vizitei, doamna Romaniuc a afirmat: “Echipa ADV este un exemplu de implicare in viata oamenilor si a comunitatii si intrebarile pe care mi le pun sunt: de ce doar ei, de ce nu si noi, de ce nu si eu? In fapt pot raspunde doar in dreptul meu si pot spune ce am decis: sa-i promovez si sa spun tuturor celor pe care ii cunosc sa mearga sa vada ce fac acesti oameni si apoi sa fie parte a ceea ce ei fac prin comenzile pe care le vor face, sa solicit autoritatilor locale sa se implice in sustinerea acestor organizatii care, cu decenta si profesionalism, iau povara asistentei sociale pentru cei din grupuri vulnerabile de pe umerii comunitatii si ii invata, ii pregatesc si le ofera un loc de munca, sa devin unul dintre clientii ADV pentru serviciile si produsele pe care ei le ofera!
Cred ca aceasta este o forma de implicare si sustinere care va conduce la dezvoltarea economiei sociale in tara noastra, la intarirea si responsabilizarea societatii civile. Va multumesc dragi ADV-isti!”
La Util Deco persoane cu dizabilitati angajate in munca, lucreaza in atelierele de productie – croitorie, legatorie, IT, arta mestesugareasca si pictura, iar produsele si serviciile realizate pot fi vizualizate si achizitionate pe pagina www.utildeco.ro.
”Orice lider de opinie care cunoaste si apreciaza modelul Util Deco va transmite ceea ce facem noi aici si consider acesta un sistem de lobby eficient, tocmai de aceea ma bucur de cate ori in acesta campanie avem un nou vizitator, si ii multumesc pentru timpul investit” – a declarat dna Angela Achitei, presedintele ADV Romania.
Campania va continua sa promoveze Centru National de Economie Sociala prin atragerea atentiei asupra importantei acestui domeniu pentru o comunitate care nu plaseaza persoana cu dizabilitate doar ca „abonat” al serviciilor de asistenta sociala, ci si ca persoana independenta care poate crea, produce, trai normal.
Centru national de economie sociala a fost inaugurat in 14 septembrie 2012, in satul Uricani, comuna Miroslava, judetul Iasi in cadrul proiectului „Alianta pentru dezvoltarea economiei sociale”, implementat de ADV Romania,  prin cofinantarea Fondului Social European, prin POSDRU.