Fundatia Alaturi de Voi Romania
Fundatia "Alaturi de Voi" Romania organizeaza in fiecare an in cele trei centre ale sale Funda umana - simbol al solidaritatii cu persoanele infectate si afectate HIV/SIDA, pentru marcarea Zilei mondiale de lupta antiSIDA.
Vizita de studiu la Centru National de Economie Sociala al Fundatiei “Alaturi de Voi” RomaniaVineri 01 Mar 2013

Fundatia „Alaturi de Voi” Romania, Centrul National Iasi va invita in perioada 21 – 22 martie 2013 la vizita de studiu ce va fi organizata la Centrul National de Economie Sociala din Iasi. 

Centrul de Economie Sociala este un un complex de servicii care a fost construit in perioada 2011 – 2012, reprezentand o investitie de aproximativ 0,5 mil. euro, care gazduieste atelierele Util Deco - modelul de buna practica in economie sociala dezvoltat si sustinut de ADV Romania.

Astfel, intr-un spatiu cu o suprafata utila de 850 mp, situat pe 2 nivele, dotat cu accesibilitati pentru persoane cu dizabilitati, functioneaza 7 ateliere protejate cu specific legatorie si arhivare documente, calculatoare, serigrafie, centru de multiplicare, croitorie, arta mestesugareasca si pictura, in care, tineri cu dizabilitati, inclusiv HIV/SIDA, tineri proveniti din mediul rural, tineri expusi riscului de excluziune sociala sau proveniti din sistemul de protectie al copilului invata o meserie in unul sau mai multe domenii sau asigura partea de productie si servicii ca si angajati ai fundatiei in cadrul unitatii protejate autorizate Util Deco. Atelierele sunt dotate cu echipamente profesionale si asigura anual formarea a peste 80 de tineri din judetul Iasi.

In cadrul Centrului de Economie Sociala functioneaza una din cele 3 unitati protejate autorizate, Util Deco, pe care Fundatia “Alaturi de Voi” Romania le detine in Iasi, Constanta si Tg. Mures. Produsele si serviciile Util Deco pot fi vizualizate pe magazinul on-line www.utildeco.ro.

CUI se adreseaza acesta activitate?

 • Reprezentantilor institutiilor din Romania care au ca obiect de activitate integrarea socio-profesionala a persoanelor apartinand categoriilor defavorizate si care au infiintate structuri de economie sociala (ateliere de terapie ocupationala/ateliere protejate/unitati protejate) sau doresc sa dezvolte programe de economie sociala;
 • Autoritati locale;
 • Organizatii neguvernamentale.


Modalitatea de INSCRIERE la vizita de studiu:

 • Solicitantii trebuie sa completeze formularul de inscriere, si sa il trimita prin e-mail la adresa manuela.iftimoaei@alaturidevoi.ro sau prin fax la numarul 0232/275568. Formularul poate fi descarcat AICI.
 • Termenul limita de trimitere a formularului de inscriere este 10 martie 2013, ora 16:00;
 • Este admisa inscrierea a maximum 2 persoane de la aceeasi organizatie/institutie, numarul locurilor disponibile fiind de 20, insa in cazul in care numarul aplicantilor va depasi numarul de locuri disponibile este posibil sa nu putem accepta decat o singura persoana de la aceeasi institutie;
 • Formularul de inscriere se completeaza individual, de fiecare persoana care doreste sa participe la vizita de studiu, chiar daca, din aceeasi organizatie, doresc sa participe mai multe persoane;
 • Termenul de realizare a selectiei este 13 martie 2013, rezultatul urmand a fi comunicat fiecarui aplicant prin e-mail sau telefon;DOCUMENTE NECESARE pentru participarea la vizita de studiu:

Pentru validarea participarii la vizita de studiu, persoanele selectate trebuie sa trimita, in termen de 5 zile calendaristice de la data primirii raspunsului de la organizatori, urmatoarele documente:

 • copie dupa cartea de identitate;
 • adeverinta de la locul de munca, care sa ateste ca este angajat in organizatia/institutia respectiva;

Documentele vor fi trimise in format scanat, pe e-mail, la adresa manuela.iftimoaei@alaturidevoi.ro sau prin fax la numarul 0232/275568.

De asemenea, va informam ca, in momentul inregistrarii participantilor, fiecare persoana va completa un formular de inregistrare a grupului tinta, document in care se regasesc date de identitate si eligibilitate pentru vizita de studiu, conditie obligatorie solicitata de finantator.

IMPORTANT!

Pot aplica pentru aceasta vizita de studiu doar persoanele care nu au mai participat la activitati in cadrul proiectului “Alianta pentru dezvoltarea economiei sociale” (dezbateri regionale, Ziua Portilor Deschise la unitatile protejate ale ADV si Motivation, Targul Nationale al Unitatilor Protejate, editiile desfasurate la Constanta in perioada 26 – 29 august 2011 si Tg. Mures in perioada 4 – 8 octombrie 2012, cursurile de economie sociala derulate de ADV si Motivation in cursul anului 2012, vizite de studiu la unitatile protejate ale ADV Romania din Constanta, Tg. Mures si la unitatea protejata a Fundatiei MOTIVATION).

COSTURI legate de participarea la vizita de studiu:

 • Costurile de cazare, masa si transport pentru participarea la aceasta vizita de studiu vor fi asigurate prin proiect, de catre organizatori.


Informatii suplimentare cu privire la aceasta activitate pot fi obtinute la tel. 0232 275 568 sau prin e-mail: manuela.iftimoaei@alaturidevoi.ro, persoana de contact Manuela Iftimoaei, coordonator national proiect. 

Activitatea face parte din cadrul proiectului „Alianta pentru dezvoltarea economiei sociale” derulat de Fundatia „Alaturi de Voi” Romania in parteneriat cu Directia Generala Protectia Persoanelor cu Handicap - MMFPSPV, Fundatia Motivation Romania, DGASPC Iasi si Cooperativa Sociala ”Il Poliedro” Italia si co-finantat din Fondul Social European prin POSDRU 2007-2013, axa prioritara 6 ”Promovarea incluziunii sociale”.

Galerie imagini

Iasi

Constanta

Tg. Mures

 
Nu aveti instalat flash player!

Vino alături de noi în campanie...
fii Solidar...
Deschide-ţi Inima...
doar Împreună vom reuşi!

Servicii de arhivare si depozitare arhiva
   
Finantatori:
Parteneri principali:
Site-uri ADV Romania: