Fundatia Alaturi de Voi Romania
Fundatia "Alaturi de Voi" Romania organizeaza in fiecare an in cele trei centre ale sale Funda umana - simbol al solidaritatii cu persoanele infectate si afectate HIV/SIDA, pentru marcarea Zilei mondiale de lupta antiSIDA.
Prefectul de Iasi, la ADVVineri 08 Mar 2013

In data de 7 martie a.c., in cadrul campaniei ”CUNOASTE, APRECIAZA SI SUSTINE!”  dl Romeo Olteanu, prefectul judetului Iasi a vizitat Centru National de Economie Sociala al Fundatiei “Alaturi de Voi” Romania.
Domnul Olteanu a constat astfel beneficiile unei investitii de aproximativ 0,5 mil. euro, realizata pe o suprafata de 2400 mp, cofinantata din Fondul Social European prin Programul Operational Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritara 6 ”Promovarea incluziunii sociale” prin prin proiectul „Alianta pentru dezvoltarea economiei sociale”.
Cum in cadrul Centrului National de Economie Sociala functioneaza una din cele 3 unitati protejate autorizate ale fundatiei - Util Deco, detinute in Iasi, Constanta si Tg. Mures - structuri de economie sociala in care au fost create pana in prezent 35 de locuri de munca pentru persoane cu dizabilitati, dl prefect a vazut concret ce produc tinerii angajati.
Produsele si serviciile realizate la  Util Deco pot fi vizualizate si achizitionate de pe  www.utildeco.ro .
"Proiectul implementat de “Fundatia Alaturi de Voi” are, din punctul meu de vedere, cel putin doua mari calitati. Pe de o parte, este un model de succes in ceea ce priveste atragerea fondurilor europene. Ca reprezentant al Guvernului nu pot decat sa ii felicit pe toti cei care au lucrat pentru realizarea acestei investitii. Este cunoscut faptul ca una din prioritatile Guvernului este accelerarea ritmului de implementare a proiectelor europene. Pe de alta parte, acest centru are si o importanta parte sociala. Utilizarea fondurilor nerambursabile este o metoda eficienta nu doar pentru a dezvolta zona de infrastructura, dar si pentru a mai rezolva din problemele cu care se confrunta mare parte din ieseni. Centrul National de economie sociala este un model de incluziune prin care munca tinerilor cu dizabilitati este pusa in valoare. Este momentul ca noi iesenii sa scoatem in evidenta si lucrurile pozitive care se realizeaza, iar proiectul fundatiei “Alaturi de Voi” face parte din aceasta categorie si trebuie pus in valoare", a declarat prefectul Romeo Olteanu.
Centru National de Economie Sociala functioneaza si ca centru de resurse in domeniu la nivelul Regiunii Nord-Est, fiind prima institutie de acest gen prin care ADV Romania ofera sprijin si suport pentru cei care doresc sa dezvolte astfel de programe si nu numai.
„De fapt noi am dezvoltat mai multe instrumente utile in domeniu –Targul National al Unitatilor Protejate, organizat deja in 3 editii, cursuri de formare oferite unui numar de 77 de persoane, vizite de studiu la propriile structuri de economie sociala, Catalogul Unitatilor Protejate, editia 1, precum si Manualul de bune practici in domeniu. La acestea se adauga site-urile www.jobdirect.ro -primul site resursa cu locuri de munca pentru persoane cu dizabilitati, www.unitatiprotejate.ro - pentru prezentare si licitatii on-line de produse si serviciii de la unitati protejate din tara, www.ropes.ro - centru de resurse on-line in domeniul economiei sociale. Prin toate acestea incercam sa impulsionam dezvoltarea unui domeniu nou, economia sociala, care este o sansa reala de incluziune a persoanei cu dizabilitati.” – a declarat d-na Angela Achitei, presedintele ADV Romania, argumentand d-lui prefect Romeo Olteanu necesitatea promovarii  existentei acestui model, de catre autoritatile locale.
Campania ”CUNOASTE, APRECIAZA SI SUSTINE!”  va continua sa promoveze Centru national de economie sociala prin atragerea atentiei asupra importantei acestui domeniu pentru o comunitate care nu plaseaza persoana cu dizabilitate doar ca „abonat” al serviciilor de asistenta sociala, ci si ca persoana independenta care poate crea, produce, trai normal.
Detalii va pot fi oferite de d-na mihaela Munteanu, director de dezvoltare si comunicare ADV Romania, la tel.0740-513864 sau email: mihaela.munteanu@alaturidevoi.ro .

Galerie imagini

Iasi

Constanta

Tg. Mures

 
Nu aveti instalat flash player!

Vino alături de noi în campanie...
fii Solidar...
Deschide-ţi Inima...
doar Împreună vom reuşi!

Servicii de arhivare si depozitare arhiva
   
Finantatori:
Parteneri principali:
Site-uri ADV Romania: