Fundatia Alaturi de Voi Romania
Fundatia "Alaturi de Voi" Romania organizeaza in fiecare an in cele trei centre ale sale Funda umana - simbol al solidaritatii cu persoanele infectate si afectate HIV/SIDA, pentru marcarea Zilei mondiale de lupta antiSIDA.
Vizita de studiu la ADVJoi 21 Mar 2013

Fundatia “Alaturi de Voi” Romania va invita, vineri, 22 martie 2013 la ora 10.00, la Vizita de Studiu la Centru National de Economie Sociala, din str. Bazinelor nr. 5, sat Uricani, com. Miroslava, judetul Iasi (vis-a-vis de intrarea principala la S.C. Antibiotice S.A., la 300 m de la soseaua europeana).

Evenimentul doreste sa prezinte realizarile Centrului National de Economie Sociala, model de buna practica in ceea ce priveste dezvoltarea economiei sociale. Construit in perioada 2011-2012, prin proiectul „Alianta pentru dezvoltarea economiei sociale”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritara 6 ”Promovarea incluziunii sociale”, CENTRU NATIONAL DE ECONOMIE SOCIALA este o investitie de aproximativ 0,5 mil. euro, realizata pe o suprafata de 2400 mp si gazduieste una din cele 3 unitati protejate autorizate Util Deco - in care au fost create pana in prezent 35 de locuri de munca pentru persoane cu dizabilitati, precum si 7 ateliere protejate cu specific legatorie manuala si arhivare documente, calculatoare, serigrafie, centru de multiplicare, croitorie, artizanat si pictura. Tot aici, tineri cu dizabilitati, inclusiv HIV/SIDA, expusi riscului de excluziune sociala sau proveniti din sistemul de protectie a copilului invata o meserie, anual fiind calificati in una sau mai multe meserii, peste 80 de tineri din judetul Iasi.

Produsele si serviciile realizate de acestia pot fi vizualizate pe magazinul on-line www.utildeco.ro

De asemenea, Centru National de Economie Sociala functioneaza si ca centru de resurse in domeniu la nivelul Regiunii Nord-Est, fiind prima institutie de acest gen prin care ADV Romania ofera sprijin celor care doresc sa dezvolte astfel de programe.

Au confirmat participarea la Vizita de Studiu 27 reprezentanti ai diferitor institutii si organizatii din Romania din domeniul economiei si incluziunii sociale cu sediul in Bucuresti, cum ar fi Fundatia Soros, Fundatia Dezvoltarea Popoarelor, CENTRAS, Asociatia ALIAT, Asociatia Carusel, Asociatia Catalactica, Asociatia Serviciul Apel, Fundatia Viitor Plus, Nazarcea Grup - DGASPC sector 1, precum si reprezentanti de la alte institutii/organizatii din tara  - Institutul Est European de Sanatate a Reproducerii Tg. Mures, DGASPC Ialomita, Fundatia Estuar Botosani, Fundatia Inima de Copil Galati, Asociatia ”Si totusi sunt ca Voi” Gasteni , jud. Bacau si Penitenciarul Botosani.

Evenimentul se va desfasura conform urmatoarului program:
08.45 - Plecare spre sediul ADV Romania (transport asigurat cu microbuz agentie)
09.15 – 10.00 Inregistrarea participantilor
10.00 – 11.00 Prezentarea participantilor
                          Prezentarea Centrului National de Economie Sociala, Iasi
                          Prezentare film „Pariul ADV cu viitorul – economia sociala”
11.00 – 11.15 Pauza de cafea
11.15 – 12.30 Vizitarea Centrului National de Economie Sociala
                          Sesiune de intrebari si raspunsuri

In situatia in care reprezentantii media doresc sa beneficieze de transport de la Hotel Unirea catre locul evenimenului si retur, se pot prezenta la ora 8.45 la autocarul special pus la dispozitia participantilor pentru transportul la eveniment.

Pentru detalii poate fi contactata dna Mihaela Munteanu, director de dezvoltare si comunicare ADV Romania, pe  e.mail  mihaela.munteanu@alaturidevoi.ro  sau telefonic la numarul 0740513864.

Galerie imagini

Iasi

Constanta

Tg. Mures

 
Nu aveti instalat flash player!

Vino alături de noi în campanie...
fii Solidar...
Deschide-ţi Inima...
doar Împreună vom reuşi!

Servicii de arhivare si depozitare arhiva
   
Finantatori:
Parteneri principali:
Site-uri ADV Romania: