Fundatia Alaturi de Voi Romania
Fundatia "Alaturi de Voi" Romania organizeaza in fiecare an in cele trei centre ale sale Funda umana - simbol al solidaritatii cu persoanele infectate si afectate HIV/SIDA, pentru marcarea Zilei mondiale de lupta antiSIDA.
Eveniment de mare importanta la ADVLuni 13 Mai 2013

Fundatia “Alaturi de Voi” Romania organizeaza, miercuri, 15 mai 2013, la CENTRU NATIONAL DE ECONOMIE SOCIALA din Iasi, str. Bazinelor nr.5, sat Uricani, com. Miroslava, Iasi (vis-a-vis de SC Antibiotice SA, la intrarea in Iasi din directia Bacau, la 300 m de drumul european),  evenimentul de inchidere a proiectului national „Alianta pentru dezvoltarea economiei sociale”, derulat timp de 3 ani in parteneriat cu DGPPH, Fundatia Motivation Romania, DGASPC Iasi si Cooperativa Sociala Il Poliedro, Italia.

Proiectul este in valoare de 18.409.996 lei, iar pana la data de 30 iunie 2013, data de finalizare a proiectului, estimam o cheltuire a fondurilor de 99,5% si o depasire a majoritatii indicatorilor asumati prin proiect. Dintre rezultatele importante mentionam:

  • dezvoltarea a 4 unitati protejate – Util Deco Iasi, Constanta, Mures si Motivation Bucuresti, in cadrul carora au fost create 74 de locuri de munca, din care 35 pentru tineri cu dizabilitati, in domeniile: croitorie, legatorie manuala, arhivare, tipografie, artizanat, pictura, serigrafie si confectionare lumanari decorative;
  • formarea si calificarea profesionala a 276 de tineri cu dizabilitati, proveniti din centre de plasament si din familii defavorizate, in domenii precum – IT, legatorie manuala, artizanat, pictura, croitorie, confectionare lumanari decorative si antreprenoriat social;
  • dezvoltarea competentelor in domeniul economiei sociale in randul a 975 de specialisti prin participarea la cursuri de formare, vizite de studiu, Targul Unitatilor Protejate, editiile 2 si 3, consultanta si sprijin prin intermediul celor 4 centre de resurse in domeniul economiei sociale;
  • dezvoltarea de instrumente resursa in domeniu – cercetarea ”Politici, practici si tendinte in economia sociala in Romania si in Uniunea Europeana in ansamblu”, manualul de proceduri si modele de buna practica ”Experiente de Economie Sociala”, centrul de resurse on-line www.ropes.ro, platforma www.unitatiprotejate.ro, magazinul on-line www.utildeco.ro, filmul de prezentare a parcursului de dezvoltare a unitatilor protejate si o campanie media nationala de promovare a rezultatelor proiectului, ce va fi derulata in luna mai.


De asemenea, tot in cadrul evenimentului din 15 mai, vom inaugura o noua investitie la Iasi, Serviciul de arhivare si depozitare documente Util Deco, realizat printr-un credit cu dobanda zero acordat ADV Romania de catre BCR. Depozitul de arhiva, construit la standarde, va permite depozitarea a aproximativ 3000 m liniari de documente si va asigura in primii 2 ani de functionare crearea a 12 noi locuri de munca, din care jumatate pentru persoane cu dizabilitati. Valoarea totala a investitiei este de 254.000 euro, din care creditul BCR este in suma de 150.000 euro.

Reprezentantii mass media sunt invitati incepand cu ora 10.30, agenda evenimentului fiind:

  • 10.30 – 11.00 - primirea invitatilor si vizitarea Centrului National de Economie Sociala
  • 11.00 – 11.15 - cuvant deschidere / prezentare rezultate proiect – Angela Achitei, presedinte ADV Romania
  • 11.15 – 11.45 - momentul invitatilor: Catalin Ivan – europarlamentar, Codrin Scutaru – secretar de stat MMFPS,  Daniela Juravlea – director general DGPPH – MMFPSPV, Victor Chirila - vicepresedinte CJ Iasi, Bogdan Abalasei– subprefect Institutia Prefectului Iasi, Chirica Mihai – viceprimar al mun. Iasi, Adelina Palade- consilier al presedintelui Camerei Deputatilor, Ecaterina Blanuta – Sef Serviciu Contractare, OIR POSDRU, Regiunea Nord Est.
  • 11.45 – 12.00 – momentul partenerilor din proiect: Anna Maria Neagoe - Director Adjunct DGPPH – MMFPSPV, Adina Manole – coordonator proiect Fundatia Motivation, Ticu Ioan - Director Adjunct DGASPC Iasi, Alessandra Garavani -Director Executiv Cooperativa Sociala Il Poliedro Italia
  • 12.00 – 12.15 – inaugurare depozit de arhive documente (nou serviciu Util Deco ce va permite noi angajari din randul persoanelor cu dizabilitati)– reprezentant conducere Banca Comerciala Romana
  • 12.15 – 13.00 – cocktail


La eveniment sunt asteptate peste 60 de persoane din judetul Iasi si din tara, reprezentanti ai autoritatilor locale si nationale, ONG-uri, companii cu care fundatia a dezvoltat parteneriate si mass-media.

„Ne propunem sa scoatem in evidenta importanta fondurilor europene pentru Romania, impactul pe care il pot avea in dezvoltarea resurselor umane si crearea de locuri de munca, dar si modalitatea prin care vrem sa asiguram sustenabilitatea investitiilor facute. Speram ca putem demonstra prin evenimentul din 15 mai ca exista ONG-uri serioase care au investit banii europeni cu mare folos pentru comunitate si credem ca trebuie sa fie apreciate proiectele si implementatorii, pe fiecare caz, nu felul in care Statul Roman a reusit atragerea si managementul banilor europeni” – a declarat dna Angela Achitei, presedinte ADV Romania.

Precizam ca Centru National de Economie Sociala este o investitie de aproximativ 0,5 mil. euro, realizata prin proiectul care se incheie, cu o suprafata utila de 850 mp, situata pe 2 nivele, dotata cu accesibilitati pentru persoane cu dizabilitati, si in care functioneaza 7 ateliere protejate, in care tineri (cu dizabilitati, inclusiv HIV/SIDA, tineri proveniti din mediul rural, tineri expusi riscului de excluziune sociala sau post-insitutionalizati), invata o meserie in unul sau mai multe domenii, sau in care se realizeaza productie si servicii in cadrul unitatii protejate Util Deco. Produsele si serviciile realizate de acestia pot fi vizualizate pe magazinul on-line www.utildeco.ro.

Evenimente similare se desfasoara si la Bucuresti, Constanta si Mures.

”Alianta pentru dezvoltarea economiei sociale” este proiect strategic cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritara 6 ”Promovarea incluziunii sociale”, DMI 6.1 Dezvoltarea Economiei Sociale.

Pentru detalii poate fi apelata d-na Mihaela Munteanu, director de dezvoltre si comunicare ADV Romania, tel. 0740513864, email: mihaela.munteanu@alaturidevoi.ro .

Galerie imagini

Iasi

Constanta

Tg. Mures

 
Nu aveti instalat flash player!

Vino alături de noi în campanie...
fii Solidar...
Deschide-ţi Inima...
doar Împreună vom reuşi!

Servicii de arhivare si depozitare arhiva
   
Finantatori:
Parteneri principali:
Site-uri ADV Romania: