Fundatia Alaturi de Voi Romania
Fundatia "Alaturi de Voi" Romania organizeaza in fiecare an in cele trei centre ale sale Funda umana - simbol al solidaritatii cu persoanele infectate si afectate HIV/SIDA, pentru marcarea Zilei mondiale de lupta antiSIDA.
Construim durabil prin economie sociala!Joi 26 Sep 2013

Fundatia “Alaturi de Voi’ Romania lanseaza proiectul “Construim durabil prin economie sociala”, in data de 27.09.2013 ora 11.00, la Centrul National de Economie Sociala, din str. Bazinelor, nr. 5, sat Uricani, com. Miroslava (cca 300 m de E85, fata in fata cu poarta principala a SC Antibiotice SA).

Cu acest prilej este inaugurata noua sectie de confectii a unitatii protejate autorizate Util Deco, dezvoltata si sustinuta de ADV Romania. Prin acest proiect, sectia este dotata cu echipamente profesionale si va insemna crearea a cinci locuri noi de munca pentru persoane cu dizabilitati in unitatea protejata autorizata Util Deco Iasi.

“Construim durabil prin economie sociala” este un proiect derulat in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi, care va permite dezvoltarea economiei sociale din Romania, in special pe segmentul de unitati protejate, prin crearea unei platforme nationale de advocacy specializata pe angajare protejata a persoanelor cu dizabilitati, documentarea nevoii de asociere a unitatilor protejate autorizate sub umbrela unei retele nationale de reprezentare, si prin tiparirea editiei a II-a a Catalogului Unitatilor Protejate (editia I a fost publicata in 2010, tot de ADV Romania).

Dorim, de asemenea, cresterea capacitatii de formare, suport si productie a centrelor de economie sociala ale fundatiei din Iasi, Constanta si Tg. Mures, pe de o parte prin servicii de formare profesionala in domeniile – legatorie/tipografie, artizant, pictura, IT, croitorie, confectionare lumanari decorative - pentru un numar de 150 tineri proveniti din medii defavorizate din cele 3 judete, iar pe de alta parte prin activitati educativ recreative in cadrul Clubului Tinerilor.

”Ramanem o resursa in domeniul economiei sociale si, prin urmare, in acest proiect vom forma 20 de specialisti in domeniul economiei sociale si a angajarii protejate, mai ales ca aceste cursuri sustinute de specialistii ADV Romania sunt foarte solicitate” – declara d-na Angela Achitei, presedintele ADV Romania.

O alta componenta a proiectului vizeaza o actiune de constientizare a consilierilor locali si judeteni ieseni cu privire la necesitatea sustinerii serviciilor sociale private de la bugetul celor doua institutii, demersuri care vor fi intarite si de Comisia ONG din cadrul Consiliului de Dezvoltare Economica si Sociala a judetului Iasi, a carei presedintie o detine in acest moment ADV Romania.

Proiectul “Construim durabil prin economie sociala” se va derula pe o perioada de 17 luni (iulie 2013 – decembrie 2014) si va beneficia de un buget de 244.500 CHF. Proiectul este co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.

Pentru detalii poate fi contactata dna Mihaela Munteanu, director de dezvoltare si comunicare ADV Romania, la telefon  0740.513 864, sau prin email: mihaela.munteanu@alaturidevoi.ro .

Galerie imagini

Iasi

Constanta

Tg. Mures

 
Nu aveti instalat flash player!

Vino alături de noi în campanie...
fii Solidar...
Deschide-ţi Inima...
doar Împreună vom reuşi!

Servicii de arhivare si depozitare arhiva
   
Finantatori:
Parteneri principali:
Site-uri ADV Romania: