Solidaritate si responsabilitateVineri 29 Nov 2013

Fundatia „Alaturi de  Voi” Romania, centrul Mures organizeaza evenimentul „Funda Umana – simbol al solidaritatii cu persoanele infectate si afectate HIV/SIDA”, luni, 2 decembrie 2013, intre orele 12.00 – 14.00, in Piata Teatrului din Tg.Mures, pentru a marca Ziua Mondiala de Lupta anti SIDA.
Devenit deja o traditie, evenimentul este la a VIII-a editie si are ca scop promovarea incluziunii sociale a persoanelor care traiesc cu HIV/SIDA si apelul la responsabilitatea fiecarui individ in raport cu prevenirea transmiterii infectiei cu HIV.

Evenimentul din 2 decembrie se va desfasura dupa urmatoarea agenda:

• 12.00 – 13.00 – campanie de informare HIV/SIDA
  • 13.00 – 13.30 - participantii vor forma funda umana ca simbol de solidaritate cu persoanele care traiesc cu HIV/SIDA. In paralel vor avea loc discursuri ale organizatorilor si evidentierea datelor statistice. Momentul de reculegere pentru persoanele care au decedat din cauze legate de HIV/SIDA, va fi anuntat prin microfon si va fi precedat de aprinderea candelelor
  • 13.30 – 14.00 - Participantii vor strabate Piata Trandafirilor cu candele aprinse si vor forma un mars de comemorare a victimelor SIDA.
  • 14.00 – Eliberarea spatiului

„Ca in fiecare an, in aceasta perioada, ne manifestam in mod public solidaritatea cu persoanele care traiesc cu HIV/SIDA. Ne bucuram sa avem de partea noastra adolescentii si tinerii mureseni pentru ca numai prin informare corecta putem preveni transmiterea infectiei cu HIV in comunitate dar si non-discriminarea persoanelor seropozitive HIV ” – a declarat Carmen Ciulea.
Partenerii evenimentului sunt:
Primaria Tirgu Mures, Directia de Sanatate Publica, Teatrul National (care asigura sonorizarea)
Asociatia Benone, Crucea Rosie Romana filiala Mures, Organizatia Pro Karma, Liga Studentilor Mures, Fundatia Crestina Rhema
Colegiul Agricol “Traian Savulescu”, Colegiul Economic “Transilvania”, Liceul Teoretic „Gh. Marinescu”, Liceul Tehnologic “Avram Iancu”, Liceul Tehnologic “Constantin Brancusi”, Scoala Gimnaziala “Dacia”, Scoala Postliceala “Dimitrie Cantemir”
 AXA Life Insurance SA Tg.Mures

Va asteptam si pe dvs. sa fiti alaturi de noi si sa demonstram inca o data ca nu suntem indiferenti fata de problematica HIV/SIDA!

Pentru informatii suplimentare, persoana de contact este Carmen Ciulea, Director centrul Mures al ADV Romania, tel. 0757.110.253, e-mail carmen.ciulea@alaturidevoi.ro