Fundatia Alaturi de Voi Romania
Fundatia "Alaturi de Voi" Romania organizeaza in fiecare an in cele trei centre ale sale Funda umana - simbol al solidaritatii cu persoanele infectate si afectate HIV/SIDA, pentru marcarea Zilei mondiale de lupta antiSIDA.
Ziua Portilor Deschise de... Ziua Familiei ADVJoi 15 Mai 2014

Astazi, 15 mai 2014, cele trei centre ale Fundatiei “Alaturi de Voi” Romania – Iasi, Constanta si Tg Mures au primit peste 75 de oaspeti in cadrul evenimentului  “Ziua Portilor Deschise la Centrul National de Economie Sociala”.

Cu acest prilej, portile unitatilor protejate Util Deco au fost deschise tuturor vizitatorilor, intentia noastra fiind de a facilita un transfer de experienta in ceea ce priveste incluziunea persoanelor cu dizabilitati si de a demonstra ca se poate face activitate economica de calitate cu angajati - persoane cu dizabilitati si persoane din grupuri vulnerabile.

 „Ziua de astazi este foarte importanta pentru organizatia noastra pentru ca implinim 12 ani de activitate, 12 ani in slujba beneficiarilor nostri persoane infectate cu HIV si cu alte tipuri de dizabilitati, 12 ani in care o mana de specialisti in domenii diverse am muncit consecvent pentru a dezvolta ceea ce astazi este ADV Romania, o organizatie mare cu 91 de angajati dintre care 36 sunt cu dizabilitati.

De la momentul initial si pana astazi am raspuns fiecarei provocari cu seriozitate si profesionalism, ne-am adaptat continuu serviciile dupa nevoile beneficiarilor si am adaugat serviciilor noastre un domeniu de pionierat in Romania – economia sociala.

Le multumesc celor care au cladit organizatia de astazi – echipa ADV Romania, le multumesc si celor care ne-au oferit votul lor de incredere – beneficiarii, partenerii, clientii si alti colaboratori, si le promitem sa ramanem in continuare o resursa de suport si dezvoltare in comunitate.” -   a declarat Angela Achitei, presedintele ADV Romania.

Centrul de Economie Sociala a fost prezentat ca un model de buna practica la nivel national, construit in perioada 2011 – 2012, si in cadrul caruia functioneaza una din cele 3 unitati protejate autorizate, Util Deco, pe care ADV  Romania le detine in Iasi, Constanta si Tg. Mures.

Mentionam ca la Util Deco Iasi functioneaza unul din atelierele de croitorie - realizat prin proiectul „Construim durabil prin economie sociala”, si inaugurat in luna septembrie 2013 si Serviciul de arhivare fizica, electronica si depozitare documente - care functioneaza intr-o cladire noua, dotata la standarde europene. Alaturi de acestea, tot la Iasi, functioneaza si ateliere de legatorie manuala, inca un atelier de croitorie, un centru de multiplicare, atelierul de pictura si cel de arta mestesugareasca.

Vizitatorii de la Util Deco Iasi au aflat detalii despre programele organizatiei, dar si despre activitatea atelierelor, au vizionat filmul de prezentare a Centrului National de Economie Sociala si au avut un dialog de aprofundare a informatiilor din film. In urma acestei „cunostinte” cu organizatia, vizitatorii au fost interesati de oportunitatea de voluntariat si ce inseamna acest tip de implicare dar si de oferta de cursuri de formare profesionala.

La invitatia la Ziua Portilor Deschise a raspuns si dl Mugur Cozmanciuc, parlamentar iesean care a mai vizitat in trecut serviciile organizatiei noastre.


Util Deco Mures este locul unde se afla atelierul de confectionare lumanari, serviciul de arhivare dar si Magazinul social in care sunt comercializate toate produsele unitatilor protejate ale ADV Romania.

Vizitatorii veniti astazi la Util Deco Mures au acceptat oferta de a lucra cateva produse in unitatea protejata alaturi de angajati, astfel au turnat lumanari de nunta, lumanari marturie, au aplicat flori de ceara pe lumanari  si au personalizat tricouri.

Din randul vizitatorilor a venit si o cerere de participare la cursul de economie sociala ce va fi realizat la Iasi, in cadrul aceluiasi proiect, in perioada 5-8 iunie 2014.

Util Deco Constanta realizeaza in atelierul de croitorie atat lenjerie de pat cat si halate si perne de corp sau travel, iar vizitatorii de astazi au fost interesati in mod deosebit de aceste produse, unii facand chiar mici achizitii.
Au fost vizitate si atelierele de legatorie manuala si  IT, oaspetilor explicandu-li-se care sunt rezultatele activitatii de formare desfasurata aici.

Oferta integrala Util Deco poate fi vizualizata pe magazinul on-line www.shop.utildeco.ro, iar detalii cu privire la Serviciul de arhivare fizica, electronica si depozitare documente sunt postate pe www.depozitarhivare.ro .

Ziua Portilor Deschise s-a realizat in cadrul proiectului “Construim durabil prin economie sociala”, derulat in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi, proiect co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.

Proiectul a fost demarat in iulie 2013 si se finalizeaza in luna decembrie 2014, beneficiind de un buget de 244.500 CHF.

Pentru detalii poate fi contactata dna Mihaela Steliana Munteanu – director de dezvoltare si comunicare ADV Romania, tel. 0740513864, email: mihaela.munteanu@alaturidevoi.ro .

Galerie imagini

Iasi

Constanta

Tg. Mures

 
Nu aveti instalat flash player!

Vino alături de noi în campanie...
fii Solidar...
Deschide-ţi Inima...
doar Împreună vom reuşi!

Servicii de arhivare si depozitare arhiva
   
Finantatori:
Parteneri principali:
Site-uri ADV Romania: