Fundatia Alaturi de Voi Romania
Fundatia "Alaturi de Voi" Romania organizeaza in fiecare an in cele trei centre ale sale Funda umana - simbol al solidaritatii cu persoanele infectate si afectate HIV/SIDA, pentru marcarea Zilei mondiale de lupta antiSIDA.
Scrisoare deschisa catre Traian Basescu, Presedinte al RomanieiJoi 27 Nov 2008

Domnule Presedinte,

 

Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA este singura federatie din Romania axata pe promovarea si apararea drepturilor persoanelor infectate / afectate HIV/SIDA. UNOPA este formata acum din 20 de organizatii de persoane infectate HIV/SIDA din 16 judete ale tarii plus Bucuresti si numara peste 1300 membri persoane seropozitive.

 

In ultimii doi ani de zile, am trimis catre Institutia Prezidentiala mai multe solicitari la care nu am primit nici un raspuns, prin care v-am solicitat recunoasterea publica a vinei morale a Statului Roman pentru faptul ca in perioada 1985 -1992 peste 7000 de copii s-au infectat cu HIV/SIDA din cauza sistemului sanitar deficitar. Prin recunoasterea publica a faptului ca persoanele infectate cu HIV in perioada 1985-1992 sunt victimele unui sistem deficitar intelegem un demers public venit din partea Presedintiei Romaniei, intarit de un demers legislativ prin care sa se afirme public ca in perioada 1985-1992 in Romania s-au infectat din cauza sistemului sanitar deficitar peste 7000 de persoane, in marea majoritate copii. Acest demers reprezinta pentru noi reparatia morala meritata de acesti copii care se lupta cu virusul de la cele mai mici varste, a caror copilarie a insemnat o lupta cu boala, spitalizari nesfarsite si teama permanenta de moarte. Tot acest demers reprezinta si o dovada de sprijin moral venit din partea institutiilor statului pentru familiile acestor copii. Acest demers trebuie dublat de o campanie mediatica pentru informarea societatii in acest sens.

 

Inca mai asteptam implicarea Institutiei Prezidentiale in lupta impotriva stigmatizarii si discriminarii persoanelor seropozitive din Romania. In acest sens, va informam ca vineri, 28 noiembrie 2008, are loc la Iasi un eveniment public la care vor fi prezenti mii de oameni asezati intr-o funda umana, celebrand astfel Ziua de 1 Decembrie, Ziua Mondiala de Lupta Impotriva HIV/SIDA, ocazie cu care se lanseaza si Campania Nationala „Deschide-ti Inima! Sunt la fel ca tine!”, campanie de informare si educare a societatii cu privire la infectia cu HIV, de combatere a stigmatizarii si discriminarii pe criteriul HIV/SIDA. Consideram ca acest eveniment ar avea o insemnatate deosebita pentru toata societatea daca Presedintele Romaniei ar veni alaturi de noi la aceasta manifestatie si ar rosti un discurs impotriva stigmatizarii si discriminarii persoanelor seropozitive.

 

Va mentionam ca vom face public acest demers catre Institutia Presidentiala si vom continua aceasta lupta pana vom obtine sprijinul dumneavoastra! Va multumim si ramanem la dispozitia dumneavoastra pentru detalii!

 

Cu stima,

Cristian Rosu – Presedintele Federatiei UNOPA

Galerie imagini

Iasi

Constanta

Tg. Mures

 
Nu aveti instalat flash player!

Vino alături de noi în campanie...
fii Solidar...
Deschide-ţi Inima...
doar Împreună vom reuşi!

Servicii de arhivare si depozitare arhiva
   
Finantatori:
Parteneri principali:
Site-uri ADV Romania: