Fundatia Alaturi de Voi Romania
Fundatia "Alaturi de Voi" Romania organizeaza in fiecare an in cele trei centre ale sale Funda umana - simbol al solidaritatii cu persoanele infectate si afectate HIV/SIDA, pentru marcarea Zilei mondiale de lupta antiSIDA.
Invatam sa ne sustinem singuri drepturile! Luni 17 Aug 2009

In perioada 18 – 23 august 2009, la Iasi va avea loc un curs de formare in lobby si advocacy, adresat unui numar de 20 de tineri cu dizabilitati – 10 tineri beneficiari ai Clubului Tinerilor, Fundaţia „Alaturi de Voi” Romania şi 10 tineri beneficiari ai Clubului Tinerilor, Centrul Republican de Reabilitare şi Integrare Sociala din Chişinau din cadrul Fundaţiei ”Ecoul Cernobilului”, Chisinau, R. Moldova. Activitatea se deruleaza in cadrul proiectului „Incluziune sociala fara frontiere”, realizat de ADV Romania in parteneriat cu Fundatia „Ecoul Cernobilului” Republica Moldova cu finantare de la UNIUNEA EUROPEANA prin Programul de Vecinatate Romania - Republica Moldova, PHARE CBC 2006.

Scopul cursului il reprezinta dezvoltarea in randul celor 20 de tineri cu dizabilitati a unor deprinderi care sa-i ajute sa lupte pentru respectarea drepturilor pe care le au, imbunataţirea legislaţiei sau chiar schimbarea acesteia in funcţie de nevoi. Subiectele abordate in cadrul cursului vor fi cele referitoare la modalitati eficiente de comunicare si relationare, structura unei campanii de advocacy, cunostinte despre leadership, precum si notiuni despre cum se pot transmite informatii prin intermediul educatiei intre egali. Timp de 4 zile, tinerii prezenti la curs din cele doua tari vor avea posibilitatea de a identifica problemele cu care se confrunta persoanele cu dizabilitati in fiecare dintre cele doua tari si modalitatile de solutionare a acestora, mijloacele de comunicare eficiente prin care isi pot face auzite nevoile.

 

 

 

 

„Este o practică a organizatiei noastre de a-i invata pe beneficiari cum sa lupte pentru drepturile lor, deoarece asfel ii pregatim sa faca fata tuturor situatiilor de criza cu care s-ar putea confrunta si sa fie mai putin permeabili la atutudinile de discriminare si marginalizare, cu care din pacate se mai intalnesc.” – a declarat doamna Angela Achitei, presedinte executiv al Fundatiei „Alaturi de Voi” Romania.

 

 

 

 

 

 

Detalii privind evenimentul pot fi obtinute la tel: 0232-275568, mobil: 0740513864 sau e-mail:

office@alaturidevoi.ro, persoana de contact Mihaela Munteanu, coordonator PR.

 

 

Pentru informatii si eventuale reclamatii referitoare la proiectul PHARE accesati:

 

sesizari.phare.proiecte@cfcu.ro

 

Galerie imagini

Iasi

Constanta

Tg. Mures

 
Nu aveti instalat flash player!

Vino alături de noi în campanie...
fii Solidar...
Deschide-ţi Inima...
doar Împreună vom reuşi!

Servicii de arhivare si depozitare arhiva
   
Finantatori:
Parteneri principali:
Site-uri ADV Romania: