Fundatia Alaturi de Voi Romania
Fundatia "Alaturi de Voi" Romania organizeaza in fiecare an in cele trei centre ale sale Funda umana - simbol al solidaritatii cu persoanele infectate si afectate HIV/SIDA, pentru marcarea Zilei mondiale de lupta antiSIDA.
Mesaj Dr Peter Piot, Director Executiv UNAIDS cu ocazia Zilei Mondiale HIV/SIDA Joi 27 Nov 2008

Marcam pentru a 20-a oara Ziua Mondiala HIV/SIDA si este un prilej atat de celebrare cat si de ingrijorare.

Celebrare pentru ca in sfarsit mai putini oameni sunt infectati cu HIV si mai putini mor din cauza SIDA.  Presedinti si prim ministri, doctori si avocati, oamenti de stiinta si profesori, directori si lideri de sindicat, grupuri religioase si comunitati, oamenii care traiesc cu HIV/SIDA au format acea minunata coalitie ce a dovedit ca daca exiata tinte clare si angajament puternic muntii pot fi mutati din loc.

 

In ultimii 5 ani aproape 4 milioane de oameni din tarile in curs de dezvoltare au primit medicamentele salvatoare de viata, medicamente ce nu existau in urma cu 20 de ani, cand s-a celebrat prima oara Ziua Mondiala HIV/SIDA.

In acelasi timp, programele de prevenire HIV au inceput sa produca efecte si tot mai putini oameni s-au infectat. Unele tari au pornit programe indraznete pentru a stopa transmiterea in randul utilizatorilor de droguri injectabile, a homosexualilor, persoanelor care practica sexul comercial, migrantilor si altor grupuri marginalizate.

Dar inca mai raman de miscat destui munti. Sa nu uitam ca SIDA nu a disparut nicaieri. De Ziua Mondiala SIDA 2008 sunt tot atatea motive de ingrijorare cat de celebrare.

 

In primul rand pentru ca trebuie sa gasim solutii pentru a continua tot ce a fost inceput, pentru a mentine ritmul intr-un moment de criza economica si financiara majora. In al doilea rand pentru ca ceea ce facem nu este inca nicaieri indeajuns nici pentru tratament si nici pentru prevenire. In al treilea rand pentru ca este tot mai evident ca SIDA este aici pentru multa vreme si necesita raspuns adecvat pentru tot atata vreme, inclusiv in domeniul actiunilor menite sa asigure respectarea drepturilor omului, eliminarea inegalitatilor de gen si intarirea sistemelor de sanatate si sociale.

 

Cu 20 de ani in urma circa 10 milioane de persoane traiau cu HIV/SIDA. De atunci epidemia si-a triplat dimensiunea. Si inca este in crestere. La fiecare 2 pacienti care primesc medicamente acum inregistram alti 5 care se infecteaza. Deci in loc sa se reduca, numarul celor care necesita tratament creste incontinuu. De aceea este nevoie mai mult ca oricand de noi si diverse coalitii minunate care sa fie gata sa raspunda epidemiei.

La sfarsitul acestui an mi se incheie mandatul de Director Executiv al UNAIDS. Inainte sa plec doresc sa multumesc tuturor pentru munca grea, pentru activismul si sprijinul vostru si sa reafirm angajamentul meu personal de a ramane parte a acestei minunate coalitii. Epidemia este departe de a fi invinsa, dar impreuna putem face o diferenta uriasa. Am inceput sa salvam vieti dar mai sunt inca multe de salvat.

Galerie imagini

Iasi

Constanta

Tg. Mures

 
Nu aveti instalat flash player!

Vino alături de noi în campanie...
fii Solidar...
Deschide-ţi Inima...
doar Împreună vom reuşi!

Servicii de arhivare si depozitare arhiva
   
Finantatori:
Parteneri principali:
Site-uri ADV Romania: