Fundatia Alaturi de Voi Romania
Fundatia "Alaturi de Voi" Romania organizeaza in fiecare an in cele trei centre ale sale Funda umana - simbol al solidaritatii cu persoanele infectate si afectate HIV/SIDA, pentru marcarea Zilei mondiale de lupta antiSIDA.
Dezbatere pentru schimbare!Marţi 29 Sep 2009

Fundatia „Alaturi de Voi” Romania, Centrul National Iasi impreuna cu Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, Fundatia COTE si Fundatia Star of Hope Romania desfasoara in data de 30 septembrie 2009, intre orele 11:00 – 13:00, in sala de conferinte Tokyo a hotelului Ramada din Iasi, dezbaterea cu tema „Integrarea profesionala a persoanelor cu dizabilitati, inclusiv HIV/SIDA”.

Dezbaterea, la care sunt invitati reprezentanti ai autoritatilor publice din judetul Iasi, angajatori si reprezentanti ai altor ONG-uri care activeaza in domeniu va urmari discutarea problemelor aparute in integrarea profesionala a tinerilor cu dizabilitati, inclusiv HIV/SIDA.

Va fi prezentata situatia acestor persoane din perspectiva integrarii profesionale, va fi adus in discutie contextul legislativ din Romania cu privire la integrarea in munca a persoanelor cu handicap, vor fi facute cunoscute modele de buna practica de angajare a persoanelor cu handicap si se va urmari identificarea de solutii pentru rezolvarea problemelor cu care se confrunta angajatorii sau angajatii la incadrarea si mentinerea in campul muncii a persoanei cu handicap.

Pentru a facilita accesul persoanelor cu handicap la un loc de munca si al angajatorilor la aceasta forta de munca, se va aduce in prim plan instrumentul de comunicare nou creat www.jobdirect.ro - primul site de locuri de munca pentru persoanele cu dizabilitati din Romania, o resursa importanta pentru angajati dar si pentru angajatorii care doresc sa includa in echipa lor aceasta resursa umana.

Dezbaterea face parte din proiectul „E timpul pentru o schimbare!” derulat de Fundatia „Alaturi de Voi” Romania, in parteneriat cu Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, Fundatia COTE Romania si Fundatia Star of Hope Romania in cinci judete din tara cu finantarea UNIUNII EUROPENE prin programul PHARE.

Mentionam ca nevoia implementarii proiectului „E timpul pentru o schimbare!” a rezultat din faptul ca persoanele cu dizabilitati, inclusiv HIV/SIDA, se confrunta cu lipsa de informatii in ceea ce priveste drepturile de care beneficiaza iar angajatorii nu cunosc foarte bine beneficiile sociale ale incadrarii in munca a persoanelor cu dizabilitati si manifesta totodata dezinteres pentru utilizarea acestei forte de munca.

Detalii privind evenimentul din data de 30 septembrie 2009 va pot fi oferite la telefon 0232 275568, persoana de contact Anca Prisacaru.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE, contactati cfcu.phare@mfinante.ro.

Galerie imagini

Iasi

Constanta

Tg. Mures

 
Nu aveti instalat flash player!

Vino alături de noi în campanie...
fii Solidar...
Deschide-ţi Inima...
doar Împreună vom reuşi!

Servicii de arhivare si depozitare arhiva
   
Finantatori:
Parteneri principali:
Site-uri ADV Romania: