Fundatia Alaturi de Voi Romania
Fundatia "Alaturi de Voi" Romania organizeaza in fiecare an in cele trei centre ale sale Funda umana - simbol al solidaritatii cu persoanele infectate si afectate HIV/SIDA, pentru marcarea Zilei mondiale de lupta antiSIDA.
Mesaj al Secretarului General ONU cu ocazia Zilei Mondiale de Lupta anti SIDAJoi 27 Nov 2008

In aceasta a doua zecea Zi mondiala anti-SIDA incepem de fapt o noua era. Mai putini oameni sunt infectati cu virusul HIV. Mai putini oameni mor de SIDA.

Acest succes se datoreaza oamenilor din lumea intreaga care iau initiativa de a stopa SIDA. Guvernele isi indeplinesc promisiunile de a imbunatati accesul universal la prevenirea, tratamentul si sprijinul pentru combaterea HIV/SIDA. Acesta este doar inceputul, insa. Nu este loc pentru complezenta.

SIDA nu va ceda curand. Oamenii inca se infecteaza cu HIV mai repede decat pot fi tratati. SIDA este inca una dintre cele mai frecvente zece cauze ale mortii si este cel mai mare ucigas in Africa.

Problema care se pune acum este aceea de a pastra cadenta. Trebuie sa construim pe fundatie. Si trebuie s-o facem in acelasi ritm.

Trebuie sa oprim discriminarea si stigmatizarea care, inca, impiedica foarte multi oameni sa invete cum sa previna infectia cu virusul HIV si cum sa se trateze. Avem nevoie si de resurse – suficiente pentru a oferi servicii ce pot avea un impact real asupra comunitatilor si asupra unor natiuni intregi.

Nevoia de a conduce, de a imputernici si de a ne indeplini promisiunea legata de SIDA este mai reala si mai urgenta ca niciodata.

Recent, am citit despre o femeie congoleza care traia cu virusul HIV si care a primit medicamente prin intermediul Natiunilor Unite. Acum ea face parte dintr-o echipa numita “echipa celor care dau speranta”, care ajuta si alte familii sa se trateze de HIV.

In aceasta Zi Mondiala anti-SIDA, haideti sa fim noi “cei care dau speranta”, care ofera incurajari si care actioneaza pentru a crea un viitor fara SIDA.

Galerie imagini

Iasi

Constanta

Tg. Mures

 
Nu aveti instalat flash player!

Vino alături de noi în campanie...
fii Solidar...
Deschide-ţi Inima...
doar Împreună vom reuşi!

Servicii de arhivare si depozitare arhiva
   
Finantatori:
Parteneri principali:
Site-uri ADV Romania: