Fundatia Alaturi de Voi Romania
Fundatia "Alaturi de Voi" Romania organizeaza in fiecare an in cele trei centre ale sale Funda umana - simbol al solidaritatii cu persoanele infectate si afectate HIV/SIDA, pentru marcarea Zilei mondiale de lupta antiSIDA.
Discurs Marius Agape, UNOPA cu ocazia Zilei Mondiale de Lupta anti SIDAVineri 28 Nov 2008

Numele meu este Marius Agape, sunt membru in Consiliu Director al Uniunii Nationale a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) si Presedintele Consiliului Tinerilor din Cadrul Asociatiei Inocenta si Speranta din Resita.

 

Sunt un tanar seropozitiv si am venit astazi aici pentru a va multumi pentru implicarea dumneavoastra in Campania Nationala “Deschide-ti Inima! Sunt la fel ca tine”, in lupta impotriva stigmatizarii si discriminarii persoanelor seropozitive in Romania. Vreau sa va multumesc ca sunteti alaturi de noi, persoanele seropozitive, in dorinta nostra de a duce o viata normala, o viata obisnuita, in care sa avem parte de lucrurile pe care noi ni le dorim si la care are dreptul orice persoana: educatie, munca, prieteni, iubire, familie, cariera, etc.

 

Fac parte din generatia de copii infectati in sistemul medical din perioada comunista. Am fost mult mai multi, o parte dintre noi nu mai sunt astazi printre noi, dar noi nu i-am uitat. Au plecat fara sa cunosca cine este vinovat pentru faptul ca ei au fost infectati inca din copilaria frageda, pentru faptul ca au trebuit sa lupte cu virusul HIV in permanenta. Noi, cei care am ramas sa continuam aceasta lupta, avem speranta ca vom primi din partea statului roman macar recunoasterea morala a vinei pe care o poarta sistemul sanitar din acea perioada, avem speranta ca autoritatile vor iesi in fata natiunii si vor condamna  aceasta infectare in masa. Am solicitat aceasta in nenumarate randuri atat Primului Ministru cat si Presedintelui tarii, dar nimic nu s-a concretizat. Avem speranta ca intr-o zi Presedintele tarii va iesi in fata natiunii si va condamna public aceasta fapta de neiertat si va aduce astfel o mai mare intelegere a societatii asupra problemelor cu care noi ne confruntam.

 

As vrea sa profit de ocazie sa cer public autoritatilor o mai mare implicare in programe de integrare sociala si profesionala a celor asemeni mie, care, din cauza bolii si a societatii care i-a respins in trecut, nu sunt astazi suficient de pregatiti pentru a-si gasi un loc de munca, astfel incat sa poata fi independenti si sa nu mai depinda de sistemul de protectie sociala. De asemenea, noi, tinerii seropozitivi, solicitam implicarea autoritatilor la nivel national in programe de informare a comunitatii despre infectia cu HIV/SIDA. In momentul in care comunitatea va fi informata, lumea va sti ce este HIV, cum se transmite si astfel stigmatizarea si discriminarea noastra in societate va scadea.

Va multumesc!

 

Galerie imagini

Iasi

Constanta

Tg. Mures

 
Nu aveti instalat flash player!

Vino alături de noi în campanie...
fii Solidar...
Deschide-ţi Inima...
doar Împreună vom reuşi!

Servicii de arhivare si depozitare arhiva
   
Finantatori:
Parteneri principali:
Site-uri ADV Romania: