Fundatia Alaturi de Voi Romania
Fundatia "Alaturi de Voi" Romania organizeaza in fiecare an in cele trei centre ale sale Funda umana - simbol al solidaritatii cu persoanele infectate si afectate HIV/SIDA, pentru marcarea Zilei mondiale de lupta antiSIDA.
Informare pentru detinuti Vineri 22 Ian 2010

De astazi, 22 ianuarie a.c Centrul Constanta al ADV Romania reia sesiunile de informare pe tematica HIV/SIDA, prevenirea consumului de droguri si infectiile cu transmitere sexuala in randul persoanelor private de libertate in mai multe penitenciare.

Activitatile se desfasoara in cadrul proiectului "Initiativa 38 - proiect de prevenire HIV/SIDA in penitenciare", Runda 6 de finantare prin Fondul Global de Lupta Impotriva HIV/SIDA, TBC si Malariei prin Fundatia Romanian Angel Appeal

Educatorii pentru sanatate ai Fundatiei "Alaturi de Voi" Romania - Centrul Constanta vor sustine campanii de informare, educare, constientizare pe tema HIV/SIDA si consumul de droguri  in penitenciarele: Poarta Alba si sectia exterioara Valu lui Traian, Tulcea, Braila, Galati si Penitenciarul de Tineri si Minori Tichilesti. 

Astazi vor fi realizate sesiuni de informare cu persoanele private de libertate din penitenciarul Poarta Alba, care doresc sa obtina mai multe informatii din acest domeniu.  Se vor transmite informatii de baza privitoare la transmiterea infectiei cu HIV, modalitatile de prevenire a infectarii cu HIV, alte boli cu transmitere sexuala, statistici nationale si mondiale,etc.

De asemenea, va fi vizionat filmul "Oameni intre oameni", care exemplifica aspectele psihosociale ale acestei boli, spoturi pentru combaterea discriminarii persoanelor seropozitive si a consumului de droguri si spoturi pentru incurajarea unui comportament sexual fara riscuri.

Persoanele private de libertate vor fi incurajate sa isi faca testul HIV, fiind o categorie cu risc crescut de a contacta aceasta infectie.

La final vor fi distribuite carti de joc cu informatii despre HIV/SIDA si droguri, prezervative si lubrifianti.

In 2010, specialistii ADV Romania prin centrele sale vor desfasura acest tip de activitati in colaborare cu reprezentantii a 16 penitenciare din tara (Aiud, Bacau, Bistrita, Botosani, Braila, Galati, Gherla, Focsani, Iasi, Miercurea-Ciuc, Poarta Alba, Tichilesti, Tg. Mures, Tg. Ocna, Tulcea si Vaslui).

Pentru informatii suplimentare -   tel. 0241/670.350, mobil: 0757/110.251, e-mail advct@alaturidevoi.ro; persoana de contact: Mirela Ivan – Director Centru.

 

Galerie imagini

Iasi

Constanta

Tg. Mures

 
Nu aveti instalat flash player!

Vino alături de noi în campanie...
fii Solidar...
Deschide-ţi Inima...
doar Împreună vom reuşi!

Servicii de arhivare si depozitare arhiva
   
Finantatori:
Parteneri principali:
Site-uri ADV Romania: