Fundatia Alaturi de Voi Romania
Fundatia "Alaturi de Voi" Romania organizeaza in fiecare an in cele trei centre ale sale Funda umana - simbol al solidaritatii cu persoanele infectate si afectate HIV/SIDA, pentru marcarea Zilei mondiale de lupta antiSIDA.
Cerem imperios deblocarea fondurilor structurale!Luni 15 Mar 2010

Fundatia „Alaturi de Voi” Romania va invita, in data de 16 martie 2010, ora 11.00, la centrul de Asistenta Comunitara, din bd. Chimiei, nr. 12, et.1, Iasi, la conferinta de presa in care vom face public blocajul la nivelul implementatorilor de fonduri structurale. Conferinta este organizata in parteneriat cu Universitatea Petre Andrei din Iasi, Fundatia Academica Petre Andrei, Fundatia Pro Women si Fundatia Iosif, organizatii care se confrunta cu aceleasi probleme in calitate de implementatori sau parteneri pe Fondul Social European gestionat de Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU) din cadrul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale – M.A.F.P.S..
Deoarece s-a ajuns la o situatie limita, ADV Romania si alte institutii din Iasi – ONG-uri, universitati, autoritati au hotarat sa picheteze in data de 17 martie a.c., pentru 2 ore (intre 8.00 si 10.00), cladirea Institutiei Prefectului – fata in fata cu Casa Dosoftei.

Problemele esentiale cu care ne confruntam sunt:

  • Intarzieri foarte mari in rambursarea transelor de pana la 90 – 150 de zile (depasindu-se de 2 sau 3 ori timpul limita legal);
  • Nevirarea prefinantarii la timp;
  • Nerambursarea TVA-lui aferent cheltuielilor eligibile;
  • Durate lungi intre momentul aprobarii cererilor de finantare si cel al semnarii contractelor;
  • Lipsa de comunicare a AMPOSDRU cu beneficiarii – nu se primesc rapunsuri la adresele oficiale si nu se raspunde la telefon;
  • Proceduri birocratice excesive impuse beneficiarilor pe parcursul contractarii sau implementarii proiectelor.

Detalii si solutiile propuse se regasesc pe petitia cu titlul - Deblocarea fondurilor structurale gestionate de catre AMPOSDRU - M.M.F.P.S., care pana la ora 13.00, astazi 15 martie a fost semnata de 158 de persoane.

Speram ca prin demersul nostru vom fi auziti de cei spre care, de luni de zile, trimitem mesaje cerand deblocarea unui sistem.

Actiunea de miercuri, vine dupa ce s-a incercat pe toate caile sa se atraga atentia autoritatilor asupra gestionarii defectuoase a fondurilor de catre AMPOSDRU – M.M.F.P.S.. Au fost inaintate memorii parlamentarilor, europarlamentarilor, presedintelui Camerei Deputatilor, ministrului muncii, dar fara rezultat. A fost initiata o scrisoare a 100 de ONG-uri, expediata Primului ministru, Ministrului Finantelor si Ministrului Muncii - dar, de asemenea, fara rezultat.

Surse ne-au semnalat ca o delegatie de la Comisia Europeana venita la Bucuresti, a constatat situatia AMPOSDU si pentru ca nu a gasit o posibilitate de dialog cu ei, ar fi fost sistate finantarile pe aceasta linie pana la deblocarea situatiei la nivelul ministerului, informatie care ne ingrijoreaza foarte tare.

Pentru ADV Romania disfunctiile sistemului inseamna „neplata salariilor atat pentru cei 29 de tineri cu dizabilitati angajati in unitatea protejata autorizata Util Deco, cat si pentru ceilalti 44 de angajati. Situatia cea mai grava este pentru tineri – persoane  cu handicap, inclusiv HIV/SIDA, deoarece majoritatea provin din centre de plasament, se sustin singuri, fara suportul familiei. Acum acestia risca sa isi piarda gazda si sa nu aiba ce manca. Vrem sa protestam pentru ca nu putem sa mai asistam neputiinciosi cum, dupa ce i-am invatat ce inseamna sa fii independent, primesc si lectia „ce inseamna sa fii la mila unora care te ignora”. Este rusinos ce se intampla, mai ales ca 2010 a fost declarat Anul European al Combaterii Saraciei si Excluziunii Sociale, iar Fondul Social European este dedicat dezvoltarii resurselor umane si incluziunii sociale. Astazi am trimis o notificare prin care anuntam AMPOSDRU ca ii dam in judecata si cerem penalizari pentru fiecare zi de intarziere, asa cum si noi vom plati la Directia de Finante pentru neplata taxelor si impozitelor pe salarii 0,1% pe zi de intarziere” – a declarat Angela Achitei, Presedinte al ADV Romania.

”Absorbtia fondurilor europene este un deziderat, dar daca acest lucru nu se va intampla nu este vina beneficiarilor ci numai a autoritatilor publice reponsabile de gestionarea acestora” – a declarat Sorin Bocancea, manager proiect FAPA.

”Continuarea proiectului pe care il avem in implementare ca parteneri, ar fi in beneficiul major al femeilor din 20 de comune din Regiunea Nord Est” – a declarat Gabriela Ilovan, manager proiect  „Pro Women”.

Va invitam la conferinta pentru a primi mai multe detalii despre demersurile noastre.

Detalii pot fi obtinute la tel. 0740.513.864, e-mail: office@alaturidevoi.ro, persoana de contact Mihaela Munteanu, coordonator PR ADV Romania.

Galerie imagini

Iasi

Constanta

Tg. Mures

 
Nu aveti instalat flash player!

Vino alături de noi în campanie...
fii Solidar...
Deschide-ţi Inima...
doar Împreună vom reuşi!

Servicii de arhivare si depozitare arhiva
   
Finantatori:
Parteneri principali:
Site-uri ADV Romania: