Fundatia Alaturi de Voi Romania
Fundatia "Alaturi de Voi" Romania organizeaza in fiecare an in cele trei centre ale sale Funda umana - simbol al solidaritatii cu persoanele infectate si afectate HIV/SIDA, pentru marcarea Zilei mondiale de lupta antiSIDA.
Voluntariatul, precursorul angajariiVineri 16 Apr 2010

Centrul National Iasi al Fundatiei Alaturi de Voi Romania participa, incepand de astazi, la evenimentele organizate in cadrul Saptamanii Nationale a Voluntariatului.

Marcarea Saptamanii Nationale a Voluntariatului se face la Iasi in organizarea  Fundatiei Serviciilor Sociale Bethany si, „ca in fiecare an, ne asociem evenimentului deoarece credem in faptul ca voluntariatul reprezinta o etapa absolut necesara in formarea unui specialist, mai ales in asistenta sociala. Politica de resurse umane  a ADV Romania, organizatie cu 70 de salariati, este de a recruta personal mai ales din randul propriilor voluntari. Experienta acumulata in perioada de voluntariat si pana la urma, dorinta de implicare dovedita, sunt garantia ca viitorul angajat are calitati care il recomanda. Tocmai de aceea implicarea noastra in cadrul SNV este menita sa sublinieze opiniile noastre despre importanta voluntariatului si resursa pe care o reprezinta voluntariatul” – a declarat d-na Angela Achitei, presedinte executiv al ADV Romania.

Astfel, astazi incepand cu ora 12, 00, imediat dupa conferinta de presa de dechidere a SNV, la Univesitatea Al I Cuza, in sala II 8, va avea loc dezbaterea „Rolul voluntariatului in pregatirea studentilor de la asistenta sociala”, eveniment in organizarea caruia s-a implicat ca partener ASALT. Practic impreuna cu studentii si profesorii de la asistenta sociala se va discuta avantajele voluntariatului si importanta practicii pentru viitorul asistent social. O dezbatere identica va fi organizata si cu studentii de la asistenta sociala de la Universitatea Petre Andrei din Iasi, in data de 22.04.2010, ora 10.00, in sala D. Gusti.

Tot astazi, la ora 15.00, la Centrul de asistenta comunitara al ADV Romania, din bd. Chimiei, nr. 12, sunt invitati trei consilieri locali, reprezentantii PSD, PNL, PDL, pentru dezbaterea „Administratia publica implicata in voluntariat”. Participantii la dialog sunt voluntari ADV si din alte organizatii, beneficiari ADV. Acestia vor afla de la consilierii locali informatii despre ascensiunea spre consiliul local, rolul consilierului local, modul in care el poate fi capacitat in diverse activitati.

In data de 23 aprilie 2010, la sediul ADV din bd. Chimiei, nr. 12 va avea loc trainingul „Managementul  voluntarilor” pentru voluntari din organizatii si institutii, sustinut de specialistii ADV Romania si F.S.S.Bethany.

Prezenta ADV Romania in cadrul SNV se va incheia cu participarea la Expovoluntar, eveniment ce va avea loc in data de 25.04.2010, intre orele 9.00 -17.00, pe Bd. Stefan cel Mare.

Detalii privind implcarea ADV in SNV pot fi obtinute la tel. 0757110239, mail: voluntariat@alaturidevoi.ro, persoana de contact Eugenia Stalinescu, coordonator national de voluntari ADV Romania.

Galerie imagini

Iasi

Constanta

Tg. Mures

 
Nu aveti instalat flash player!

Vino alături de noi în campanie...
fii Solidar...
Deschide-ţi Inima...
doar Împreună vom reuşi!

Servicii de arhivare si depozitare arhiva
   
Finantatori:
Parteneri principali:
Site-uri ADV Romania: