Fundatia Alaturi de Voi Romania
Fundatia "Alaturi de Voi" Romania organizeaza in fiecare an in cele trei centre ale sale Funda umana - simbol al solidaritatii cu persoanele infectate si afectate HIV/SIDA, pentru marcarea Zilei mondiale de lupta antiSIDA.
Statul lasa mii de romani sa moara Miercuri 26 Ian 2011

Fundatia „Alaturi de Voi” Romania, ca organizatie nationala care are ca misiune imbunatatirea calitatii vietii persoanelor infectate si afectate HIV/SIDA,  a facut cunoscuta situatia crizei medicamentelor antiretrovirale inca din luna octombrie 2010. 

Atunci inca mai existau ceva medicamente si numarul celor care ramasesera fara tratament era mai mic. Intre timp criza s-a generalizat si in acest moment viata beneficiarilor nostri (80% din persoanele cu HIV din Iasi, 87% dintre cei cu HIV din Mures si  15 % dintre cei cu HIV din Constanta) este in mare pericol.

Numarul celor care au intrerupt total tratamentul este tot mai mare, iar in lipsa finantarii, Centrului Regional HIV/SIDA nu le mai poate oferi prea mult sprijin. Practic, sute de oameni sunt lasati sa moara fara a se putea interveni. 

In privinta tratamentului pentru cei cu Hiv nu se poate proceda ca in cazul altor afectiuni, cand pacientul vine cu pastilel in mana la spital; tratamentul nu poate fi achizitionat individual din doua motive: 1. se distribuie prin farmaciile cu circuit inchis si 2. costurile sunt foarte mari, de ordinul miilor de lei, poate zeci de mii si un pacient care ia tratament lunar nu are cum sa acopere aceste sume. 

Mentionez ca intreruperea tratamentului ARV are efecte foarte importante: genereaza rezistenta organismului persoanei infectate HIV la unele medicamente si permite multiplicarea HIV in organismul infectat, cu afect asupra pacientului si asupra bugetului, deorece o alta schema de tratament poate fi mult mai costisitoare.

Desi Romania si-a asumat prin  Programul National HIV/SIDA, obligatia asigurarii acestui tratament gratuit, asistam de luni de zile la lichidarea generatiei de tineri infectati cu HIV, in urma cu ani in spitalele din Romania. 

Am sesizat Ministrului Sanatatii, directorului Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, politicienilor aceasta situatie, dar nu am primit nici un raspuns.

Intre timp unul din beneficiarii nostri a dat in judecata institutiile responsabile de criza tratamentului si noi, ca organizatiei, il sustinem in acest demers.

ADV Romania intentioneaza de asemenea, sa sesizeze si Organizatiei Mondiale a Sanatatii grava incalcare a legislatiei internationale privind dreptul la asistenta medicala si nondiscriminare al beneficiarilor nostri de catre Guvernul Roman prin ministerele responsabile de gestionarea fondurilor pentru sanatate si asistenta medicala.

 
Galerie imagini

Iasi

Constanta

Tg. Mures

 
Nu aveti instalat flash player!

Vino alături de noi în campanie...
fii Solidar...
Deschide-ţi Inima...
doar Împreună vom reuşi!

Servicii de arhivare si depozitare arhiva
   
Finantatori:
Parteneri principali:
Site-uri ADV Romania: